Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gemiadamı eğitimleri uzaktan yapılabilecek
Pandemi döneminde, Eğitim ve öğretim kurumlarında sınıflardaki yoğunluktan kaynaklanan bulaş riskini azaltmak amacıyla uzaktan eğitim yöntemi tercih ediliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan duyuruya göre, Denizcilik eğitimi veren özel eğitim kurumlarının uzaktan eğitim esasları belirlendi. Gerekli şartları yerine getiren kurumlara uzaktan eğitim belgesi verildi.



Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan duyuru şu şekildedir;

Tüm dünyada olumsuz etkilerini gösteren Covid-19 pandemisi nedeniyle eğitim alanında alınan tedbirler kapsamında örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yüz yüze eğitimlere ara verilmesi üzerine tekrar yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihe kadar gemiadamı yetiştirme kurslarında sadece teorik eğitimlerin uzaktan öğretime yönelik yeterli alt yapılarının bulunması halinde gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.

Bu düzenleme ile kurumların ve kurumda kaydı bulunan kursiyerlerin de talebi doğrultusunda uzaktan öğretim yoluyla eğitim sistemine geçilebilecektir. Fiziki derslikler ve laboratuvarlarda yapılması gereken gemiadamı eğitimlerinin teorik kısımlarının uzaktan eğitim yolu ile icra edilebilmesi için, gemiadamı yetiştirme kurslarının aşağıda belirtilen kurallara uygun hareket etmesi gerekmektedir.

* Eğitimlerin sanal sınıf ortamında canlı yapılması,
* Uzaktan eğitime katılanların söz alma, soru sorma, vb. derse aktif katılım imkanlarının kullanılan yazılımda mevcut olması,
* Tüm kursiyerlerin derse bağlantısını teyit eden yoklama sisteminin mevcut olması,
* Ders bitiminde sanal sınıf kaydının kurs bünyesinde bulunan uzaktan eğitim sistemine yüklenmesi,
* İdare'nin sanal sınıf katılımcı listesinin kayıt defterlerine (log) erişiminin sağlanması,
* Genel Müdürlüğümüze ve ilgili Liman Başkanlığına tüm kurslar için kullanıcı tanımı yapılması,
* Kursiyerlerin kameralarının açık olarak izlenmesini sağlayan program kullanılması, İdare'nin izleme yapabilmesi için her canlı ders davet bağlantısının egitim.belgelendirme@uab.gov.tr elektronik posta adresine ve idari sınırları içerisinde bulunulan Liman Başkanlığına gönderilmesi.
* Söz konusu kurallara uygunluğunu bilgi ve dökümanlarla belgeleyen gemiadamı yetiştirme kurslarının Genel Müdürlüğümüz tarafından değerlendirilmesi neticesinde, teoriye yönelik derslerin uzaktan öğretim ile verilebilmesi hususunda yetkilendirilmeleri yapılmaya başlanmıştır.

Uygulamaya yönelik eğitimler mümkün ise yüz yüze eğitime başlama tarihine ertelenmiş ancak ertelemenin yapılmasının mümkün olmadığı durumlarda, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakanlığımızca uzaktan eğitim esasları kapsamında belirlenen usul ve esaslara riayet edilmek suretiyle bu eğitimler icra edilmesine karar verilmiştir.

Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüze müracaat eden 21 özel eğitim kurumuna gerekli şartları sağladığının tespit edilmesi üzerine uzaktan eğitim yetkisi verilmiştir.

Diğer taraftan, örgün öğretimlerini halihazırda uzaktan eğitim ile devam ettiren YÖK'e bağlı denizcilik eğitim kurumları ile MEB'e bağlı liseler, yaygın öğretim altında icra ettiği gemiadamı kursları için ayrıca yetki başvurusuna gerek olmaksızın eğitim faaliyetlerine devam edecektir.

İlgililere duyurulur.





Eklenme tarihi: 28.12.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HOLIDAY Yachts
 BAHRİ Tic. Ltd.
 DENAL Denizcilik
 AVRASYA Dentur
 ONURHAN Denizcili..
 SAFİR Gemi Tasima..
 ALEYNA denizcilik
 O.D.G.I. SHIPPING
 İNTA Denizcilik
 AREL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim