Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemilerde edindiği tecrübeyle yerli seperatör imalatı yapıyor
ASTİM’de faaliyet gösteren Centriplus 2 yılda yurt dışına da hizmet verir hale geldi. Firma müdürü Mehmet Egeli “Dışarıdan ithalatı önledik” dedi.

Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde 2 yıl önce kurulan Centriplus, 25 yılı aşkın proses ve seperasyon mühendisliği tecrübesiyle müşterilerine hizmet veriyor. Süt, yemeklik yağ, arıtma ve ilaç sanayinde kullanılan separatörlerin yedek parçalarını üretip satan ve firmalara servis hizmeti sunan Centriplus, 'güçlü servis, güçlü satış' ilkesiyle yakaladığı müşteri memnuniyeti sayesinde sektörde adından söz ettiren bir firma haline geldi



40 KİŞİYE İSTİHDAM

Centriplus Genel Müdürü Mehmet Egeli, firma hakkında bilgi verdi. İki yıl önce 8 çalışanı olan firmalarının şu an 27'si mühendis toplam 40 çalışanla hizmet verdiğini dile getiren Egeli, "Ben gemi mühendisiyim. Seperatörler gemilerin olmazsa olmaz ekipmanıdır. Gemilerden kazandığım bilgi ile sektöre girdim, firmamızda 25 yıllık separasyon tecrübesi olan personelimiz de var. Üretim alanında yurtdışındaki fabrikaların muadili olduk. Ülkemiz içerisinde 135 müşterimiz var, toplam 900 aktif makinenin bakımını yapıyoruz. Müşterilerimize makine veya iyileştirme istediğinde anında cevap veriyoruz. Yurt dışı firmalardan hizmet alınarak bu iş yapılsa ülkemiz için 60 milyon liralık kayıp olacaktı, ama bu parayı ülkemizde tutmayı başardık. Dışardan ithalatı önleyip ülkemiz ekonomisine katkı sağlıyoruz. Türkiye'nin 7 bölgesinde hizmet ağımız var. Ürettiğimiz yedek parçaları Kıbrıs, Irak, Türkmenistan, Azerbaycan, Rusya, İzlanda ve İtalya'ya gönderiyoruz. Hedefimiz üç tane yurtdışı bayisi açmak. Adnan Menderes Üniversitesi ile çalışıyoruz. Mühendislik bölümü öğrencileri fabrikamızda staj yapıyor. Kurs bittikten sonra da bizde çalışıyorlar. Genç mühendislere yatırım yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

DÜNYA STANDARTLARINDA ÜRETİM YAPILIYOR

Türkiye'de seperatör sektöründe kurumsal firma sayısının oldukça az olduğunu vurgulayan Egeli, "Sadece yedek parça değil, makinanın tamamına parça üretebiliyoruz. İş yaptığımız firmalara servis hizmeti de sağlıyoruz. Bakım yaptığımız makinede çözülemeyecek bir sorunla karşılaşılırsa 24 saat içinde yerine geçici makine koyuyoruz. Bu diğer firmalarda yok. Dünya standartlarında üretim yapıyoruz" dedi.



Kaynak: Yeniasır (Kazım Yörükce)
Eklenme tarihi: 30.12.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZLER İskele Ltd...
 ERK Denizcilik
 ORSA Tanker İşlet..
 VENTO Deniz İşlet..
 AZAK Denizcilik
 NEW MOON Shipping..
 ÖZSAY Deniz nakli..
 AVMAN Deniz Tic. ..
 MED MARİNE HOLDİN..
 DEAR B Ltd.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim