Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Koronavirüs günlerinde teknede izole yaşam
Koronavirüs salgını sürecinde izole tatile olan ilgi arttı. Karavan ve çadır yeniden moda olurken, teknelerinde yaşayan yabancı ve yerli turistler de izole tatilin tadını çıkartıyor.



Koronavirüs sürecinde birçok yerli ve yabancı turist izole yaşam tarzını benimsedi. Bu turizme de yansıdı. Son dönemde karavan, çadır ve villa tatillerine talep artıyor. Moda olan tatil türlerinden biri de teknede yaşam oldu. Salgın döneminde Türkiye'yi güvenli liman olarak görüp yurtdışından tekneleriyle Muğla'nın Fethiye ilçesine gelen çok sayıda turist, günlerini burada geçiriyor. Aralarında Rus, Alman ve Ukraynalı turistlerin olduğu grup, yılbaşını da marinada geçirdi. Ukraynalı Dmytro Laskolko, 11 kişilik arkadaş grubu ile birlikte Noel tatilini Türkiye'de deniz üzerinde geçirmek için Fethiye'ye geldiklerini belirterek, "Her ülkede var ama diğer ülkeler kısıtlama konusunda daha sert. Pandemi tedbirleri Türkiye'de ülkemizden çok daha iyi. Türkiye'de daha güvenliyiz" ifadelerini kullandı.

YASAKLARA UYULUYOR

Rus uyruklu Evgeniia Mavrina ise, Türkiye'de her yerde maske takıldığına dikkat çekerek, "Bizim ülkemizde de Türkiye'de olduğu gibi birtakım kısıtlamalar var. Ülkemizde maskeyi sadece kalabalık ortamlarda takıyoruz ama Türkiye'de her yerde takılması isteniyor. Bu tedbir harika" diye konuştu. İlk kez Fethiye'ye geldiğini söyleyen Mavrina, "Fethiye doğası ve havası ile mükemmel. Tekrar geleceğim" dedi.

GURBETÇİLER DE VAR

Limanda izole tatili tercih eden isimler arasında yerli turistler de yer aldı. Almanya'da emekli olup, teknesi ile dünyayı gezmeye çıktıklarını söyleyen Edip Arslan, "Biz 9 senedir teknede yaşıyoruz. Bu sene kışlamayı Fethiye'de yapıyoruz. Benim favorim şimdiye kadar Portekiz'di. Portekiz'de bir buçuk iki sene gezdim ama buraya gelince daha güzel olduğunu gördüm. Türkiye tam bir cennet" diye konuştu. Pandemi dönemini deniz üzerinde izole olarak geçirmek için Ankara'dan Fethiye'ye geldiklerini söyleyen Begüm Çakmur ise "Biz Ankara'da evimizden dışarıya hiç çıkmadık. Fethiye'ye geldik kendimizi teknemize kapattık. Aşı geldiğinde hepimiz aşı olacağız" dedi.




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 12.01.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZKIRAÇ Ltd.
 FERAH TUR. Sey. İ..
 DENİZSAN
 EGE KUMANYA
 H M Denizcilik
 AVŞA Denizcilik İ..
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 İMDAT Gemicilik S..
 GOKTAS Yatcilik L..
 KOÇLAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim