Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Okyanusun ortasında denize düşen çarkçıbaşı 14 saat sonra kurtarıldı
Silver Supporter isimli eski sismik araştırma tedarik gemisinden denize düşen geminin baş mühendisi, Güney Pasifik'te 14 saatlik bir çetin sınavın ardından kendi gemisi tarafından sudan kurtarıldı.

Litvanya vatandaşı olan 52 yaşındaki çarkçıbaşı, Yeni Zelanda'dan Pitcairn Adası'na yapılan seyirde yük gemisine dönüştürülmüş gemide çalışıyordu. Salı sabahı başmühendisin tüm aramalara rağmen gemide olmadığı anlaşıldı ve mürettebat 52 yaşındaki çarkçıbaşının belirlenen 2 saatlik aralıkta denize düştüğünü varsayarak hareket etti.



Karadan 400 deniz mili uzakta!

Çarkçıbaşı kaybolduğu sırada gemi, Fransız Polinezyası'nın Austral Adaları'nın güneyinde en yakın kara parçasından yaklaşık 400 deniz mili uzaktaydı. Silver Supperter gemisinin mürettebatı, MOB (Man Over Board) acil durum olayını yakındaki ticari gemilere yardım talebinde bulunacak olan JRCC Tahiti'ye bildirdi.

Fransa meteoroloji kurumu sürüklenmeyi hesapladı, donanma uçak kaldırdı!

Fransa'nın meteoroloji kurumu Meteo-France, denize düşen çarkçıbaşının son bilinen 2 saatlik rotadan sürüklenmiş olabileceği potansiyel konumları tahmin etmek için hesaplamalar yaptı. Buna ek olarak, Fransız Donanması, arama kurtarmaya katılmak üzere Tahiti'den iki Gardian SAR uçağı kaldırdı.

Sonunda çarkçıbaşı kendi gemisi tarafından bulunarak kurtarıldı. Silver Supporter'in, JRCC Tahiti ile mürettebatın baş mühendisinin yerinin tespit edildiğini ve kurtarıldığını bildirmek üzere öğle saatlerinde iletişime geçtiği biliniyor. Mürettebat kurtulduktan sonra gemi ticari seyrine devam etti.



Fransız Polinezyası Cumhuriyet Yüksek Komisyonu'ndan yapılan açıklamada; "Silver Supporter'in baş mühendisi ve tüm ekibi için mutlu bir sonuç, katkıda bulunan herkes için bir rahatlama." ifadeleri kullanıldı.

Silver Supporter (eski adıyla Bravo Supporter) eski bir sismik araştırma destek ve koruma gemisi. 1998 yapımı gemi şu anda Norveçli bir firma tarafından Pitcairn Adaları hükümetine charter olarak işletilerek yük ve yolcu taşımacılığı sağlıyor. Pitcairn'de bir havaalanı bulunmadığından, ziyaretçiler ve bölge sakinleri genellikle yük ile birlikte seyahat eden Silver Supporter'da seyahat ediyor.





Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 19.02.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FEYZ Denizcilik L..
 BERRGANİ Denizcil..
 ATLAS Gemi İşletm..
 TOLGA Denizcilik ..
 MİDSHİP Maritime
 KARTAL Gemi İşlet..
 MİRAGE World Hote..
 GAMMA Shipping
 BEŞERLER Denizcil..
 İKİZLER Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim