Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Bakan Karaismailoğlu'ndan 'denizcilikte kadın istihdamının artırılması' hedefi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Denizcilik Bölümü Kız Öğrencilerine Yönelik Fırsat Eşitliği İşbirliği Protokolü Töreni"ne katıldı.

Bakan Karaismailoğlu, "Bugün imzaladığımız protokolümüzle kadınların konumunun iş ve toplum yaşamında güçlendirilmesine katkı verirken, denizcilik sektöründe kadınlarımızın daha fazla yer almasına imkan sağlamış olacağız." dedi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, imzalanan Denizcilik Bölümü Kız Öğrencilerine Yönelik Fırsat Eşitliği İş Birliği Protokolü ile kadınların konumunun iş ve toplum yaşamında güçlendirilmesine katkı verdiklerini belirterek, "Denizcilik sektöründe kadınlarımızın daha fazla yer almasına imkan sağlamış olacağız. Zira ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve kadınların güçlendirilmesine yönelik yürütülen politika ve programlar kapsamında denizcilik sektöründe kadın istihdamının artırılması en önemli hedeflerimizden biridir." dedi.

Karaismailoğlu, Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Denizcilik Bölümü Kız Öğrencilerine Yönelik Fırsat Eşitliği İş Birliği Protokolü törenine eşi Nilüfer Karaismailoğlu ile birlikte katıldı.

Törende konuşan Karaismailoğlu, iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Dünya Kadınlar Günü'nde, denizcilik eğitimi gören öğrencilerin deniz stajlarına ilişkin bir iş birliği protokolü imzalayarak örnek bir adım attıklarına işaret eden Karaismailoğlu, Milli Mücadele'nin iz bırakan kadın kahramanlarından Nene Hatun'u da andı.

"DENİZCİLİK EĞİTİMİNE DE AĞIRLIK VERİYORUZ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, denizlerdeki yük ve araç sirkülasyonunu artırırken, denizcilik eğitimine de ağırlık verdiklerini aktararak, "Ülkemizde bugün 12'si ön lisans ve 13'ü de lisans düzeyinde eğitim veren YÖK'e bağlı denizcilik fakültelerimiz ve yüksekokullarımız bulunmaktadır. Fakültelerimizde 829, meslek yüksek okullarımızda da 750 kardeşimiz eğitim görmektedir." dedi.

Türkiye'de kadın haklarına yönelik pozitif adımların AK Parti hükümetleri döneminde katlanarak arttığını belirten Karaismailoğlu, "güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum" için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Türk kadınının layık olduğu her türlü mevkiye gelebilmesi için attığımız adımlar neticesinde bugün bundan 20 yıl öncesine göre karşımızda çok farklı bir tablo vardır. TBMM'deki 101 kadın milletvekilinin 54'ü AK Parti milletvekilidir. Kamuda çalışan kadınlarımızın oranı yüzde 39'a yükselmiştir. Üniversitelerimizdeki öğretim üyeleri arasında kadınların oranı yüzde 50'yi geçmektedir. 2002 yılında ülkemizde istihdam edilen kadın sayısı 6 milyon 122 bin iken, bu rakam bugün 9 milyon 18 bine yükselmiştir. Hükümetimizin hazırladığı 2018-2023 yıllarını kapsayan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile kadınlarımızın sahip olduğu sosyoekonomik hak, fırsat ve imkanlar genişletilecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2 Mart'ta açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı'nda da kadınlara yönelik şiddet ile mücadele konusuna dikkat çekilmiştir. Kadınlarımızın her alanda yükselmesi ve hak ettikleri noktalara gelmesi için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz."

Karaismailoğlu, konuşmasının ardından kız öğrencilerle öz çekim yaptı.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 09.03.2021




Share |




YORUMLARINIZ


Bedava
Bu bayanlara olmayan iş için umut vermek nasıl olsa umut bedava bol bol ver.

Yazan: Yavuz akyol - 9.03.2021 14:26:14




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DEAR B Ltd.
 ESRA Denizcilik
 MEHTAP Denizcilik
 KINAY Denizcilik
 ONUR Makina San. ..
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 ATLAS Gemicilik v..
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 TİM Gemi Mühendis..
 ULUÇAY Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim