Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi ve yat ihracatı nisan ayında 3 kat arttı
Türkiye’nin nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 109 artışla 18 milyar 776 milyon dolar olarak gerçekleşirken, 74 ülkeye 109 milyon 912 bin dolar değerinde ihracat yapan gemi ve yat, otomotiv endüstrisi ve halı sektörleri ile birlikte dış satımını en çok artıran sektörlerden oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgiye göre, Nisan 2020'de 28 milyon 954 bin dolar olan gemi ve yat sektörü ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 279,6 artarak 109 milyon 912 bin dolara yükseldi. Gemi ve yat sektörü ihracatının Türkiye'nin toplam ihracatı içerisindeki payı yüzde 0,6 olarak gerçekleşti.

Geçen ay Türkiye'nin 18 kentinden ürünün ihraç edildiği gemi ve yat sektöründe toplam ihracatın 61 milyon 85 bin dolarını İstanbul gerçekleştirdi. Bu rakam, sektörün toplam ihracatının yüzde 55,6'sına denk geldi. İstanbul'un ardından en fazla gemi ve yat ihracatı gerçekleştiren diğer kentler, 40 milyon 137 bin dolarla Yalova ve 4 milyon 556 bin dolarla İzmir oldu.

Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cem Seven, yaptığı açıklamada, Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği olarak geçen ay olduğu gibi nisan ayında da Türkiye’nin ihracatını en yüksek oranlı artıran sektörleri arasında yer almaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Gemi, Yat ve Hizmetleri sektörünün 2021 yılının ilk dört ayında gerçekleştirdiği ihracatını da değerlendiren Seven, şunları kaydetti:
"Rakamları ilk dört ay için genişlettiğimiz zaman toplam 321 milyon dolarlık ihracatımızın yarıya yakınına tekabül eden 147 milyon dolarlık kısmını Norveç’e yapılan balıkçı gemisi ihracatları oluşturmakta. Estonya, Romanya, İzlanda, Kanada, Şili ile Birleşik Krallık gibi ülkelere yapılmış 50 milyon dolarlık römorkör ihracatımız bulunuyor. Ardından 32,5 milyon doları motor yat ihracatından oluşan toplam 39 milyon dolarlık yat ürün grubu ihracatımız var. Yat ihracatımızın ardından 28,2 milyon dolar tutarında deniz tankeri ile 20,4 milyon dolar tutarında da yan sanayi ihracatı gerçekleştirdik. Bu ürün gruplarının yanı sıra diğer yüzen araçlar ve gemiler olarak da 36 milyon dolara yakın ihracatımız bulunmakta. Tersanelerimizde yapımı devam eden ve teslimini önümüzdeki aylarda gerçekleştireceğimiz gemilerimiz bulunuyor. İhracat artışımızın ilerleyen aylarda da devam edeceğini öngörmekteyiz."



Eklenme tarihi: 04.05.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALEYNA denizcilik
 ATİPOST Turizm Lt..
 GİSAN Gemi
 KANLAR Denizcilik
 MNT Denizcilik Ta..
 TRANSATLANTIK Den..
 GUNGOR Shipping
 GOODHOPE Shipping
 KOÇ Topluluğu
 YAĞMUR Deniz Tasi..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim