Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Petrol ve doğalgaz aramalarında müjde yakın!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sondaj ve sismik araştırma gemilerinin sahada olduğunu söyledi ve "İnşallah güzel müjdeler de alıyoruz yakında inşallah. Petrol, doğalgaz, bunların haberini alırsanız şaşmayın" ifadeleri kullandı. Bu sözler sonrası gözler Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çalışmalarına çevrildi. Peki, o gemilerin çalışmalarında son durum ne?



"20 TEMMUZ'DA KKTC'DE OLACAĞIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada "Güzel müjdeler de alıyoruz. Yakında inşallah petrol, doğalgaz, bunların haberini alırsanız şaşmayın. Bunları aldığımız anda Türkiye'nin dünyaya bakışı çok farklı olacak. Dünya şu anda Türkiye'yi kıskanıyor ve kıskanmakta haklılar. İnşallah 20 Temmuz'da ben Kuzey Kıbrıs'ta olacağım ve gerekli mesajları tüm dünyaya oradan vereceğim" dedi. Şimdi gözler o müjdede. Cumhurbaşkanı genel çerçeveyi böyle çizdi ama detay vermedi.

TÜRKİYE NERELERDE ENERJİ ARIYOR?

Peki, Türkiye nerelerde enerji arıyor? Hangi gemi nerede? İlk olarak Karadeniz'de Fatih sondaj gemisi 405 milyar metreküplük bir keşif gerçekleştirdi. Şimdi o gazın kıyıya getirilmesi bekleniyor. Fatih sonrasında görevi Kanuni gemisine teslim etti. Sakarya gaz sahasında, saha geliştirme ve üretim çalışmaları devam ediyor. Tuna-1'deki keşfin ardından bölgede Türkali-1, Türkali-2 ve Amasra-1 kuyuları açıldı.



Yavuz sondaj gemisi ise bir sonraki sondajı için Mersin Taşucu Limanı'nda periyodik bakım almaya devam ediyor. Diğer taraftan da denizlerin henüz taranmamış kısımlarında sismik araştırma faaliyetleri sürecek. Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi ise Karadeniz'de çalışmalara başladı.

Ve Türkiye'nin doğal gaz arz güvenliğine esneklik kazandıracak Ertuğrul Gazi yüzer LNG depolama ve gazlaştırma ünitesi gemisi Türkiye'ye ulaştı ve Hatay Dörtyol Limanı'na demirledi. Gemi 170 bin m3 LNG depolama kapasitesine sahip. Gaz formundaki miktarı 102 milyon m3'e eşit. Ertuğrul Gazi günde 28 milyon m3 gazlaştırma kapasitesiyle, dünyada gazlaştırma kapasitesi en yüksek gemilerin başında geliyor. Son teknoloji gazlaştırma altyapısına sahip.



Kaynak: CnnTürk
Eklenme tarihi: 21.05.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇAYELİ Shipping L..
 MOBYDİCK Yat
 DALYAN Denizcilik
 LORİ Denizcilik
 ONURHAN Denizcili..
 YÜKSEL Denizcilik
 ESA Denizcilik
 F.ÖMEROĞLU Ltd Şt..
 ERDEMLER Denizcil..
 KEREM Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim