Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
GESTAŞ'da kuyruk çilesi
Pandemi dolayısıyla geçtiğimiz yıl bir yere kımıldayamayan vatandaşlar, bu yıl akın akın tatile gidiyor. Yasakların kalkmasının ardından yaz aylarına gelen Kurban Bayramı tatilini de fırsat bilen tatilciler, Çanakkale’de hem Asya hem Avrupa ilçelerinde trafiği kilitledi. Adalar hattı kuyruğu ise yüksek fiyat uygulanan online bilet sistemi ile biraz olsun rahatlasa da sırada bekleyenleri çileden çıkardı.



Geçtiğimiz hafta Trakya’dan gelenler, Gelibolu’da, Eceabat’ta ve Kilitbahir’de kilometrelerce gemi kuyruğu oluşturmuş, bölgede yaşayan vatandaşların hareket edemez hale gelmesine neden olmuştu. Hafta sonu da bayram tatili ile birleşen 9 günlük izni fırsat bilen tatilciler, akın akın boğazdan geçiyor veya Çanakkale’nin turizm cenneti adalarını tercih ediyor. Binlerce kişinin geldiği adaların kapasiteleri dolmuş taşmış durumda…

Kış ve bahar aylarını yasaklarla evlerinde geçiren, yoğun stres altında çalışmak zorunda olan vatandaşlar, tatil ihtiyaçlarını Çanakkale’de ve Ege sahillerinde karşılamak için yollara koyuldu. Avrupa kıtasından Asya kıtasına geçmek istediği için Çanakkale Boğazı’nı kullanan araçlara hafta sonu itibariyle dönüşler de eklenince Çanakkale İskelesi’nde hareket edecek alan kalmadı. Peş peşe gelen büyük gemiler iskelede araç yoğunluğu oluşturdu. Gelen ve giden araçları koordine eden GESTAŞ personeli ise güneşin altında nefes alamaz hale geldi.



22 gemi ile boğazdan hizmet veren GESTAŞ ise canla başla çalışan sahadaki personeline rağmen fiziki şartlardan dolayı yetersiz kalınca olan oldu. İlçe ile köyün birleştiğini gören vatandaşlar da görevliler de isyan etti.

2022’de tamamlanması beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün gemi trafiğine ne kadar çözüm olacağı ise merak konusu oldu. Seneye bu dönemde aynı sıkıntıların yaşanıp yaşanmayacağı bilinmiyor.




Kaynak: Çanakkalegündem
Eklenme tarihi: 18.07.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UZMAR Uzmanlar De..
 SARP Turizm
 SEASON İnşaat Tur..
 TAMİ Denizcilik
 PROMOTE A.Ş.
 AVRASYA EXPRES
 GOODHOPE Shipping
 GÜNGÖR Denizcilik
 AKUA GROUP Su Ürü..
 OKANTRANS Gemi Ac..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim