Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Genç zabit, çalıştığı gemide hayatını kaybetti
Uzakyol Vardiya Zabiti Uğur Kır, Üçüncü kaptan olarak görev yaptığı "ERKUL S" isimli Vanuatu bayraklı gemide geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti.

Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültesi mezunu olan Uğur Kır'ın gemideki kaza sonrası tedavisi yapılarak gemiye döndüğü ancak daha sonra durumunun ağırlaşması sonucu hayatını kaybettiği belirtiliyor.



Vanuatu bayraklı "ERKUL- S" isimli geminin işletmecisi İstanbul merkezli "Blue Powder Shipping" firması tarafından olayla ilgili açıklama yapıldı.

Firma tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"ERKUL- S gemimizde 21/01/2021 tarihinden beri başarılı birşekilde 3.kaptanlık görevini yapan Uğur Kır arkadaşımızın kaybetmemizin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

04/07/ 2021 tarihinde ERKUL-S gemisi Liberyanın Greenville limanında yükleme yaparken tropik yağmur başlamasından dolayı geminin kaptanı ambarların kapatılması için güverte zabitine direktif vermiştir. Bu esnada Uğur Kır Kreyn koçasını lashinginden kurtarmak isterken kreyn ile güvertedeki puntellerin arasında hafif dereceli bir kaza atlatmıştır.

Derhal gemi kaptanına haber verilmek sureti ile acentaya temasa geçerek 3.kaptan hastaneye sevk edilmiştir. Kendisi hastaneye acentanın arabası ile bilinci açık şekilde gitmiştir. Hastanede Uğur Kır kardeşimiz olayı anlattığını hafif ağrılarının olduğunu belirtikten sonra, doktor hafif doku zedelenmesi teşhisi koyarak gerekli ilaçları vererek 7 gün istirahat etmesini söylemiştir.( Doktor raporu mevcuttur)

3.Kaptan Uğur Kır aynı gün gemiye dönerek gemi kaptanına iyi olduğunu önemli birşey olmadığını söyleyerek tekrardan gemiye kendi isteği üzerine katılmıştır. Gemi ertesi gün yükleme işlemini tamamladıktan sonra Liberyadan Çin e doğru sefere çıkmıştır.

Şirket olarak seferin uzun olmasından dolayı Hint okyanusuna geçmeden önce Cape town limanında yakıt ve kumanya ikmalini yapmak için planlamasını yaptık. 1 hafta seyir süresinden sonra gemi kaptanının beyanına göre Geminin MGO yardımcı jenerator yakıt ikmalinin gerektiğini ofisimize bildirmiştir.

Şirket olarak en yakın ikmal noktasının Angolanın Namibia limanının yaklaşık 300 nm mesafesinde yakıt barcından yakıt alması için talimat verilmiştir.

Gemide talimatlara uyarak kendilerine yaklaşık 60 nm mesafedeki buluşma noktasına ilerlemiştir.

14/07/2021 tarihinde 3.KaptanUğur Kır acılarının ve ağrılarının artığını ve ilk limanda gemiden ayrılmak istediğini belirten dilekçesini vermiştir.

Bizde şirket olarak ilk limanın Cape town olduğunu personel değişimi için uygun olduğunu burada değişim için hazırlıklara başladık. 15/07/2021 günü yakıt barcı ile belirlenen pozisyonda buluşulduğunu ancak hava durumu münasebeti ve yüksek swellerden dolayı maalesef yakıt barcı yakıtını veremediği için yakıt operasyonun 48 saat içinde tekrardan deneyeceklerini yakıt barç gemisi kaptanın beyanı tarafımıza iletilmiştir.

16/07/2021 günü gemi kaptanı, 3 Kaptan Uğur Kır kardeşimizin durumunun ağırlaştığını revire alındığını rapor etti. Şirket olarak bizde Türk MRCC yi, Angola ve Nambia büyük elçilliğini, Angola ve Nambia dan acentalar ile temas kurarak acil olarak 3.kaptanın gemiden alınmasını talep ettik.

Bu esnada gemiye talimat verilerek PANPAN medicalacil durumunu bildirmesini, etrafındaki gemilerden yardım istemesini ayrıca en yakın MRCC centerda bildirim yapmasını istedik.

Gemiye Türk tabibler birliğinden doktor tarafından direk iletişim kurularak hastanın durumu hakkında bilgi vermesini sağladık. Aynı günün akşam saatlerinde gemi kaptanının beyanında 3.kaptanın biraz daha kendine geldiğini verilen tepkilere cevap verdiğini tarafımıza iletti.

Maalesef 17/07/2021 günü sabaha karşı gemi kaptanının şirketimize 3.kaptanın vefat ettiği haberini vermiştir.

Merhuma Allahtan rahmet ailesine sabırlar dileriz.

Kapt Deniz ETHAN

DPA Blue Powder Ship Management"


******************

DENİZCİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OLAYI TAKİP EDİYOR

Denizcilik Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamalarda olayın takip edildiği bildiriliyor.

Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar şu şekilde;

16.07.2021 günü saat 13:05’te AAKKM'ye gelen çağrıda Namibia’nın 330 deniz mili açığında seyretmekte olan Vanuatu bayraklı ERKUL S isimli gemide 3. Kaptan olarak görev yapan UĞUR KIR isimli personelin bilinç kaybı yaşadığı ve tahliyesi talep edilmiştir.



Vatandaşımızın tahliyesi için Angola Luanda Büyükelçiliğimiz ile temasa geçilmiş, görüşmede geminin yakıtının bittiği, en yakın karaya 330 deniz mili mesafede olduğu geminin yakıtını almasına müteakip en yakın liman olan Angola/Lobito limanına seyredebileceği bilgisi alınmıştır.

ERKUL S gemisinin yakıt ihtiyacını sağlayacak yakıt barcı ile yapılan görüşmede personelin tahliyesi talep edilmiş fakat COVID-19 tedbirleri sebebiyle bu talep geri çevrilmiş ve maalesef 3. Kaptan Uğur KIR’ın 04:00 (TS) sularında vefat ettiği bilgisi Merkezimize ulaşmıştır.

Luanda Büyükelçiliği’nden alınan bilgiye göre, cenazenin en hızlı Güney Afrika'nın Cape Town limanından alınabileceği değerlendirilmiş olup yakıt ikmalini tamamlayan geminin rotasını cenazeyi teslim etmek üzere Cape Town olarak belirlediği bilgisi alınmıştır.

******************

Gemipersoneli.com olarak bütün denizciler adına;
Sitemizin değerli üyelerinden "Uğur Kır" için Allah’tan rahmet,
Kederli ailesine, dostlarına ve denizci arkadaşlara sabır ve başsağlığı dileriz.






Eklenme tarihi: 18.07.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EFEMAY Denizcilik..
 MİLESTONE Gemi İş..
 BERK Turizm Yatçı..
 TUBA Denizcilik
 EGEBİRLİK Taşımac..
 DOGANATA Denizcil..
 ERSAGUN Denizcili..
 ALUNA ESTATES S.A
 TRIMORYA Denizcil..
 HDR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim