Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk gemisi, göçmenleri ölüme terk etmiş!
Türkiye bandıralı bir gemi kaptanının, göçmenleri gemiye almak yerine tekneyi halatla bağladığı ve batmasına sebep olduğu iddia edildi.

Yunanistan’ın Girit Adası açıklarında bir Türk deniz taşımacılığı firmasına ait geminin kaptanı R.A’nın göçmen teknesindekilere yardım etmediği, hasarlı teknedeki göçmenlerin bir kısmının yaşamını yitirmesine ya da denizde kaybolmasına neden olduğu iddia edildi. Haber kaynağı tarafından ulaştırılan videolarda geminin tekneye çarpma anları, teknenin alabora oluşu, kaptanın denize düşen göçmenleri gemiye almamak için direndiği, denizde cansız göçmen bedenleri olduğu görüldü. Mürettebatın göçmenleri gemiye almak için kaptanı ikna etmeye çalıştıkları ve göçmenlere can simidi ve halat sarkıtarak kurtarmaya çalıştıkları da görüntülere yansıdı.



BirGün gazetesi internet sitesinde yer alan habere göre, olay 22 Temmuz’da Bodrum-Yunan Adaları arasında gerçekleşti. Yunan Sahil Güvenliği, Türkiye bandıralı yük gemisine ulaşarak bölgede mülteci teknesi olduğunu ve teknenin yanına giderek göçmenleri almasını bildirdi. Gemiden bir mürettebatın aktardığına göre gemi kaptanı uluslararası deniz hukukuna göre yasal olarak emir niteliğinde olan uyarıya uymadı. Bunun üzerine Yunan Sahil Güvenliği gemi kaptanını ikinci defa uyararak teknenin yanına gitmesini talep etti. Mürettebat, Türkiye bandıralı geminin, bölgeye ulaşınca göçmen teknesine çarparak teknenin hasar almasına neden olduğunu öne sürdü.

Teknelerinin hasar almasına rağmen kaptan, göçmenleri gemiye almayı kabul etmedi. Geminin arkasından sarkıtılan halatla tekne gemiye bağlandı. Geminin arkasında halatla sürüklenen tekne daha sonra alabora oldu. Teknedekiler denize düştü. Ancak kaptan durup denize düşen göçmenleri almak yerine yoluna devam etti. Mürettebat ise kaptana tepki gösterdi. İletilen videolarda teknenin alabora olan görüntüsü yer alırken mürettebatın ise kaptana “Yaptığınız insanlık suçu. Çocuklar var. Hepsi öldü, ölüyor” şeklinde tepki gösterdiği duyuldu.

Mürettebatın ısrarları ve denize düşen göçmenlere can simidi atma çabaları sonucu hayatta kalan 32 göçmen gemiye alındı. Ölü ve kayıp sayısı bilinmezken Yunanistan talimatı ile gemi Girit Adası yakınlarına çekilerek göçmenler Yunan polisine teslim edildi. Mürettebat, Yunan polislerinin, teknenin kötü hava koşulları nedeniyle battığı şeklinde tutanak tuttuğunu iddia etti.

Öte yandan Yunan Sahil Güvenliği, 23 Temmuz’da yaptığı açıklamada Girit açıklarında bir göçmen teknesinin battığını Suriyeli ve Iraklı olduğu belirlenen 37 kişinin kurtarıldığını 8 kişinin ise kayıp olduğunu belirtti.



Kaynak: birgun.net (Rıfat Kırcı)
Eklenme tarihi: 27.07.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NOSA Den. Loj. It..
 TRIO Denizcilik İ..
 SALMAKİS Turizm Y..
 GÜLCEM Denizcilik..
 KADIOĞLU Denizcil..
 TAMİ Denizcilik
 ALUNA ESTATES S.A
 İKİZLER Denizcili..
 ONEY Denizcilik G..
 KALKAVAN Transpor..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim