Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk tersanesi, Rusya’ya 2.2 milyar liraya 2 buzkıran gemisi yapacak
Rus Kommersant gazetesi, İstanbul merkezli Kuzey Star Tersanesi’nin Rus devlet şirketi Rosmorport için toplam maliyeti 18.5 milyar ruble (yaklaşık 2.2 milyar TL) olan iki adet çift yakıtlı buzkıran gemi inşa edeceğini yazdı.

Kommersant’ta yayınlanan yazıya göre Türk tersaneleri, buzkıran gemi ihalelerinde Rus rakiplerinden daha iyi performans göstermeye devam ediyor. Kuzey Denizi Rotası için bir kurtarma buzkıranının inşası için devlet sözleşmesinin Türkiye'ye gitmesinin ardından şimdi de Kuzey Star Tersanesi, Rus devlet şirketi Rosmorport için toplam maliyeti 18.5 milyar ruble (yaklaşık 2.2 milyar TL) olan iki adet çift yakıtlı buzkıran gemi inşa edecek.



Kontratı resmi olarak, ihale kapsamında tek başvuruyu yapan Rosmorport'a bağlı Onejsk Gemi Yapım ve Onarım Tesisi kazandı. Çalışmaları alt yüklenici olarak yürütecek olan Kuzey Star Tersanesi ise şu anda aynı usulle Rosmorport için Ust-Luga-Baltiysk hattı için çift yakıtlı feribotların inşasına devam ediyor, ayrıca Rusya Nükleer Enerji Kurumu Rosatom’dan nükleer buzkıran denizaltıları ve gemilerinin havuzlaması, tamiri ve bakımları için kullanılacak yüzer liman projesinin yapımını üstlenmiş bulunuyor.

Sektörden üç kaynağın Kommersant’a verdiği bilgiye göre toplam maliyeti 18.5 milyar ruble (yaklaşık 2.2 milyar TL) olan iki adet çift yakıtlı buzkıran geminin inşası Kuzey Star Tersanesi tarafından üstlenildi. İlgili sözleşmenin daha geçen hafta imzalandığını aktaran kaynaklar, ihalenin resmi olarak Onejsk Gemi Yapım ve Onarım Tesisi tarafından kazanıldığını, Türk şirketin ise işleri alt yüklenicilik esaslarına uygun üstlendiğini belirtti.

Projeye yakın bir kaynağın söylediği üzere her iki buzkıran, tamamen Türkiye’deki tersanede inşa edilecek, buna göre lider buzkıran, Temmuz 2024’te tamamlanarak eylülde teslim edilecek, ikinci buzkıran ise Ekim 2024’te tamamlanıp, aralık aylarında teslim edilecek.

Buzkıranlar yıl boyunca Baltık Denizi, Beyaz Deniz ve Barents Denizi’nin yanı sıra Pasifik havzasında, yaz-sonbahar döneminde ise Kuzey Buz Okyanusu’nun denizlerinde ve nehir ağızlarında faaliyet gösterecek. Uzunluğu 95.6 m, genişliği 22.5 m, su çekimi 8 m olan Icebreaker 7 sınıfı buzkıranlar en az 16 Knot hız geliştiriyor olacak.

Ana yüklenicinin yurtdışında dahi alt yüklenicileri seçme hakkının olduğunu belirten kaynaklar, Onejsk Fabrikası’nın siparişi yerine getirecek kapasitesi olmadığını belirtti.

Türk tersaneleri, düşük fiyatları sayesinde Rus işverenlerin arasında popüler hale geldi

Türk tersaneler, balıkçı gemileri ve kuru yük gemileri için verilen ticari siparişlerin yanı sıra devlet şirketlerinden de yoğun sipariş alıyor. Kuzey Star, haziran ayında Rosatom bünyesindeki Atomflot şirketi ile nükleer buzkıran denizaltıları ve gemilerinin havuzlaması, tamiri ve bakımları için kullanılacak yüzer liman projesinin inşa edilmesini öngören anlaşmayı imzalamıştı. 65 milyon dolarlık anlaşma ile projenin 3 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. 220 metre uzunluğunda, 48 metre genişliğinde tasarlanan yüzer liman, yaklaşık 30 ton yük kaldırma kapasitesine sahip olacak.

PortNews’ten Nadejda Malışeva, Kuzey Star’ın önceden likit gazla çalışan feribotların yapımında deneyimli olduğunu belirterek, böylelikle buzkıran siparişinin bir anlamda seri hale geldiğini vurguladı. Malışeva ayrıca Rusya Birleşik Gemi Yapım Şirketi bünyesindeki tersanelerin teslim sürelerini sıklıkla geciktirebildiğini, Türk tersanesinin süreleri geciktirme olasılığın ise düşük olduğunun altını çizdi.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* Kuzey Star tersanesi, General Chernyakhovsky’i suya indirdi
* Rus Atomflot ile Kuzey Star Tersanesi yüzer liman inşa edecek




Kaynak: Sputniknews
Eklenme tarihi: 11.08.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PENNON Yat
 REYSAŞ Denizcilik
 KADIOĞLU Denizcil..
 ALFA SİSMİK Deniz..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 EGETAN Denizcilik
 ONUR Deniz Nakliy..
 AYTRANS Denizcilk..
 KALYONCU Denizcil..
 MİNERAL den. san ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim