Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Çanakkale’den Sinop’a gemi desteği
Bir süredir kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında olan Karadeniz Bölgesi’nde başta Sinop ili olmak üzere birçok ilimizde sel ve su baskınları yaşanırken, Gestaş Deniz Ulaşım’ın filosunda bulunan ‘Kilitbahir’ gemisi, bölgede kullanılmak üzere Sinop’a hareket etti.



Valilik tarafından yapılan bilgilendirmede, “Sel felaketi sonrasında karayollarının kapanması, köprülerin yıkılması ve yolların hasar görmesi nedeniyle bölgedeki bazı köylere ulaşımda güçlük çekilirken; Çanakkale Valiliği olarak, İl Özel İdaresi şirketi Gestaş Deniz Ulaşım’ın filosunda bulunan ‘Kilitbahir’ adlı gemiyi, buradaki çalışmalara destek vermesi, kamu kurumları ve vatandaşlarımıza hizmet etmesi amacıyla Sinop Liman Başkanlığı hizmetine sunduk.

Gemi, dün akşam saatlerinde Sinop’a gitmek üzere yola çıktı. Sinop ili merkezi ile Türkeli ilçesine bağlı Güzelkent beldesi arasında, 40 millik mesafede hizmet verecek Kilitbahir gemisi ile, karayolu bağlantısı kesilen civar köylere, deniz yoluyla ulaşım sağlanacak. Gemide bölgedeki vatandaşların ihtiyacını karşılamak adına içme suları da yer alıyor” ifadeleri yer aldı.

******



Karadeniz’de etkili olan sel felaketi dolayısıyla, bölgeye yardımlar gönderilmeye devam ediyor. Çanakkale Valiliği tarafından bölgeye gönderilen GESTAŞ Deniz Ulaşım’ın filosunda bulunan Kilitbahir gemisi, geçtiğimiz gün Sinop Türkeli ilçesinden ilk tahliye seferini gerçekleştirdi.

Çanakkale Valiliği tarafından bölgeye gönderilen GESTAŞ filosunda bulunan Kilitbahir gemisi, geçtiğimiz gün Sinop Türkeli ilçesinden ilk tahliye seferini gerçekleştirdi. Sel felaketi sonrasında karayollarının kapanması, köprülerin yıkılması ve yolların hasar görmesi nedeniyle bölgede yaklaşık 5 gündür mahsur kalan vatandaşlar, GESTAŞ’ın Kilitbahir gemisiyle Sinop Türkeli’nden deniz yoluyla İnebolu’ya taşındı. İlk sefer tamamlandı.

Çalışmaları yerinde incelemek için bölgede olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tahliye seferini gerçekleştirecek gemi mürettebatıyla bir araya geldi.




Kaynak: Çanakkalegündem
Eklenme tarihi: 16.08.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CAPT.ELSEK Intern..
 ORSA Tanker İşlet..
 ABC SHIPSTORE D..
 SANCAK Den. Nak. ..
 PASİFİK Lojistik ..
 YEĞİNER SHIPPING ..
 HANMAR Denizcilik
 ER Gemicilik
 MARDES Gemi
 SDS Denizcilik ve..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim