Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
STM, deniz ve İHA projeleri ile IDEF’e damga vurdu
Yenilikçi ve milli sistemler geliştirerek, Türk savunma sanayiinde önemli rol oynayan STM, dikkat çeken son ürünlerini IDEF’21’de sergiledi. Deniz Projelerinde; Türkiye’nin ilk milli fırkateyni TCG İSTANBUL (F-515), MİLGEM Ada Sınıfı Korvet, TS-1700 Denizaltı ve Sahil Güvenlik Gemileri fuarda katılımcılarla buluşurken, STM’nin Taktik Mini İHA Sistemleri alanındaki yeni çözümleri IDEF’te büyük ilgi gördü.



Dünyanın önde gelen savunma sanayii fuarlarından, 15. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF’21), 17-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde, kritik projelere imza atan STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., IDEF’te yerini alarak, milli mühendislik kabiliyetleriyle geliştirdiği yenilikçi ürünlerini sektör ile bir araya getirdi.

TCG İSTANBUL ve MİLGEM fuarda boy gösterdi

Türkiye’nin en büyük mühendislik gruplarından biri olan ve askeri denizcilik alanında yaptığı ihracatlarla Türkiye’yi yurt dışında başarıyla temsil eden STM, merakla beklenen askeri denizcilik platformlarını IDEF’te sergiledi. STM’nin ana yükleniciliğini üstlendiği Türkiye’nin ilk milli fırkateyni TCG İSTANBUL’un (F-515) yanı sıra MİLGEM Ada Sınıfı Korvet, Lojistik Destek Gemisi, Açık Deniz Karakol Gemisi OPV-1900 ve TS-1700 Denizaltı ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. STM, IDEF’21’de ilk kez, 3 farklı Sahil Güvenlik Gemisi ve sürat-manevra gücü yüksek, satıhtan satıha güdümlü mermilerle hücum geliştirebilecek MPAC platformunu tanıttı.



Taktik Mini İHA Sistemlerinde yeni ürünler görücüye çıktı

Taktik mini İHA üretiminde Türkiye’nin öncü şirketi STM, bu alanda dikkat çeken ürünleriyle fuara damga vurdu. Güvenlik güçlerince başarıyla kullanılan ve bu yıl ihracat başarısına imza atan Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemi KARGU, bu yıl TSK envanterine girmesi planlanan Sabit Kanatlı Vurucu İHA Sistemi ALPAGU ve Gözcü İHA Sistemi TOGAN fuarda büyük ilgi gördü.



STM, bu sınıfta geliştirdiği yeni çözümlerini de ilk kez IDEF’21’de sergiledi. Bu kapsamda, mühimmat bırakan İHA BOYGA, RF Arayıcı Başlıklı KARGU ve zırh delici mühimmat taşıyan KARGU fuarda beğeni topladı.

STM IDEF’te 40’ı aşkın ülkeyi ağırladı

Deniz Projeleri ve Taktik Mini İHA Sistemlerinde elde ettiği ihracat başarısını sürdürmek isteyen STM, aralarında savunma bakanları, genelkurmay başkanları, kuvvet komutanlarının da yer aldığı çok sayıda üst düzey heyeti IDEF’te ağırladı. 40’ı aşkın ülkeden, 100’e yakın heyet ile yapılan görüşmelerde, STM’nin mühendislik kabiliyetleri ve ürünleri hakkında bilgiler verildi, iş birlikleri masaya yatırıldı. Yerli ve yabancı birçok basın mensubu da STM ürünlerine ilgi gösterdi.

STM ve NUROL MAKİNA’dan İyi Niyet Protokolü

Taktik mini İHA üretiminde Türkiye’nin öncü şirketlerinden STM ile Türkiye’nin zırhlı muharebe aracı üreticilerinden NUROL MAKİNA arasında, IDEF 2021’de İyi Niyet Protokolü’ne de imza atıldı. Anlaşma ile, NUROL MAKİNA tarafından üretilen zırhlı araçlara, STM’nin geliştirdiği ürünlerin entegrasyonu sağlanacak ve tecrübe paylaşımı yapılacak.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* IDEF 2021 Fuarı başladı




Kaynak: savunmasanayist
Eklenme tarihi: 25.08.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VEYSEL VARDAL Gem..
 AVRASYA Dentur
 DENLİ Denizcilik
 ARYA SHİPYARD CO.
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 DOĞRU Denizcilik
 SAAT VE SAAT
 NİYANA Denizcilik
 T&O Denizcilik
 BODUROĞLU Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim