Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Katar için inşa edilen tank çıkarma gemisi denize indirildi
Anadolu Tersanesi tarafından Katar Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçları için inşa edilen tank çıkarma gemisi (LCT) QL80 FUWAIRIT, İstanbul’da düzenlenen törenle denize indirildi. Tank çıkarma gemisinin (LCT) denize indirilme töreni, Katar ve Türkiye’den üst düzey askerî ve sivil yetkililerin katılımıyla 25 Eylül 2021 Cumartesi günü gerçekleştirildi.



Anadolu Tersanesi ile Katarlı Barzan Holdings arasında imzalanan satın alma proje sözleşmesi kapsamında Katar Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacına yönelik 1 tank çıkarma gemisi (LCT), 2 mekanize çıkarma aracı (LCM40) ve 1 araç ve personel çıkarma aracının (LCVP) inşası İstanbul, Tuzla’da yer alan Anadolu Tersanesi’nde gerçekleştiriliyor.



Türk Loydu tarafından sertifikalı olacak

İnşa faaliyetleri 8 Eylül 2020’de başlayan ve yüksek teknolojiyi haiz çıkarma gemisinin gövdesi yüksek mukavemetli çelikten tasarlandı. Türk Loydu gözetiminde belgelendirileceği belirtilen çıkarma gemisi; 80 metre uzunluğunda, 11.70 metre genişliğinde ve 1.156 ton deplasmana sahip olacak şekilde tasarlanıyor.

Toplam 20 personel için donatılan geminin azamî hızı ise 18 knot olarak belirtiliyor. Gemide 20 personel dışında, (toplamda 200 tona kadar) farklı tip ve büyüklükte askeri araç veya 260 tam donanımlı piyade taşınabiliyor.

Lojistik Destek ve Doğal Afetlerde de Kullanılabilecek

LCT QL80 FUWAIRIT’in yakıt ikmali yapmadan 7 gün boyunca denizde kalabileceği ve 1.500 deniz milinin üzerinde bir menzile sahip olduğu belirtiliyor. ASELSAN tarafından üretilen 2 adet STOP 25 mm Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi ve 2 adet 12,7 mm stabilize top bulunan gemi, askeri görevlerin dışında lojistik destek ve doğal afet yardımında da kullanılabilecek.

Aynı sözleşme kapsamında 15,7 metre uzunluğunda iki adet 40 metrelik mekanize çıkarma aracı (LCM) ve bir adet araç ve personel çıkarma aracı) LCVP inşasının devam ettiği bildirildi.

2022 yılında Katar’da düzenlenmesi planlanan 2022 FIFA Dünya Kupası öncesinde Katar Donanması’nda göreve başlaması planlanan LCT QL80 ‘FUWAIRIT’, LCM’ler ve LCVP’nin tüm tasarım aşamaları (savaş sistemi tasarımı ve entegrasyonu) Anadolu Tersanesi tarafından gerçekleştirildi.




Kaynak: defenceturk
Eklenme tarihi: 28.09.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÖKALP Denizcilik
 TANGO Denizcilik
 YILMAR Denizcilik..
 TAMİ Denizcilik
 BOCA Denizcilik v..
 V-GO Yachting
 IBC Güler Dış Tic..
 DESAS A.Ş.
 CİNER Marine Ters..
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim