Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yıldız Holding'in iskelesi yargıya taşındı
Yıldız Holding tarafından Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bulunan Yeniköy sahiline yapılan devasa iskele yargıya taşındı. Son kararı Danıştay verecek.

Yıldız Holding’in Kocaeli, Yeniköy Sepetlipınar mahallesindeki Tutkal fabrikasının yanında, Hayat Kimya ve LİMAŞ’ın ise hemen yanında yer alan devasa iskelenin yapımı 2020 yılı başlarında çok hızlı bir şekilde tamamlandı. Yaklaşık 350 metre uzunluğundaki iskele için binlerce kazık çakıldı. Bundan sonra ise inşaatın hızı yavaşladı. Çünkü konu mahkemeye taşındı.



YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Yıldız Holding iskelesinin hemen yanında devasa tankları bulunan Hayat Kimya konuyu mahkemeye taşıdı, Kocaeli İdare Mahkemesinin yolunu tuttu. İdare mahkemesinden ilk etapta yürütmeyi durdurma kararı çıkarken, Yıldız Holding zaten büyük oranda tamamladığı inşaatını durdurdu, mahkemenin sonuçlanmasını bekledi.

İPTALİN İPTALİNE

Yerel mahkeme, iskele ve liman projesine dair planın bütünsel plana uygun olmadığı, çevre ve sağlık açısından riskler oluşturacağı, trafiğe de olumsuz etkileri bulunacağı gerekçesiyle imar planını iptal etti. Yıldız Holding konuyu Bölge İstinaf Mahkemesine taşıdı. Bölge istinaf iptal kararını iptal edince, Hayat Kimya bu kez Danıştay’a başvurdu. Danıştay henüz kararını vermedi.

AÇIK ELLEÇLEME

Bilindiği gibi liman bölgesinin karasal alanı kısıtlı. Yıldız Holdingin buna rağmen bölgede açık elleçleme yapacağı, odun cipsi denilen yanıcı maddeyi elleçleyeceği, bu durumun bölgedeki riskleri artıracağı ifade ediliyor. Açık elleçleme olması sebebiyle çevreye toz yükü getirip getirmeyeceği, emisyon değerlerini aşıp aşmayacağı da merak ediliyor.

YOĞUN HAREKETLİLİK YOK

Bölge idare mahkemesinden Yıldız Holding lehine karar çıktığı için liman inşaatı son sürat devam edebilir. Ancak bölgede şu an için düşük yoğunluklu bir hareket söz konusu. Halen karadaki kısma beton dökmeden önce, zemine moloz, taş, hafriyat malzemeleri serimi yapılıyor. Limanı harekete geçirme konusunda acele etmeyen Yıldız Holding’in Danıştay’ın kararını da bekleyebileceği ifade ediliyor.

İGSAŞ LİMANI DA VAR

Yıldız Holding, Kocaeli'de Yıldız Sunta, Yıldız Entegre ve İGSAŞ’ın sahibi. İGSAŞ’ın limanı da bulunuyor. Ancak holding bu bölgede de liman kurup her iki tarafı da işletmek istiyor.



Kaynak: enkocaeli (Furkan çalışkan)
Eklenme tarihi: 30.09.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKASYA DENİZCİLİK
 AKUA GROUP Su Ürü..
 OBA Den. Pet. İnş..
 MERSİN Deniz ve T..
 CAMUZLAR Sea Prod..
 DENTAŞ Denizcilik
 MEGAMAR Denizcili..
 SENKRON Travel
 SELEN Denizcilik
 ŞENER Petrol Deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim