Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Yüzen bomba davasına Anayasa mahkemesinden red
İzmit Körfezi’nde 11 yıl kalan, 2018 yılında gönderilen, raporlarda ‘adeta bir bomba’ ifadesi kullanılan Panama bandıralı ‘Chernomores’ gemisinin sahipleri, mülkiyet hakkına ilişkin 43 milyon 956 bin TL’lik tazminat talebinin mahkemece reddedilmesi üzerine konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.



Rusya’dan aldığı 1800 ton LPG’yi İzmit Körfezi’ne getiren Panama bandıralı ‘Chernomores’ adlı gemiye Temmuz 2007’de kaçakçılığa teşebbüs suçlamasıyla el konuldu ve kamu davası açıldı. Ancak sahipleri arasındaki anlaşmazlık ve icralar nedeniyle çürümeye terk edilen gemi, İzmit Körfezi’nin kâbusu oldu. TÜPRAŞ ve diğer önemli sanayi kuruluşlarının burnunun dibinde çürüyen gemide yapılan son gaz kaçak kontrolü raporunda, gemi için ‘adeta bir bomba’ ifadesi kullanıldı. “Geminin, deniz trafiği üzerinde, TÜPRAŞ ve yerleşim yerlerine yakın olması, durumu çok daha tehlikeli hale getiriyor” uyarısı yapıldı.

11 YIL KÖRFEZ’DE DURDU

Düğüm, gemideki LPG’nin satışıyla çözüm yoluna girdi. Yargıtay 7. Dairesi 10 ay önce gemide ‘kaçakçılık’a hükmetti ve TCK’nın 54. maddesindeki, “Suçun işlenmesinde kullanılmak üzere hazırlanan eşya, kamu güvenliği, sağlığı veya genel ahlak açısından tehlikeli olması durumunda zorla alınır” ifadesi uyarınca akaryakıta el konulup geminin sahibine iadesine hükmetti. Gemide el konulan LPG, 2014 yılında ihale yoluyla satıldı. 11 yıldır Körfez’de olan gemi, mahkemenin sonuçlanmasının ardından sahibi tarafından 2018 yılında satıldı. Römorkör ile çekilen geminin Aliağa'ya götürülerek, söküldüğü bildirildi.



“HAKİM KARARI OLMAKSIZIN EL KONULDU”

Marshall Adaları Cumhuriyeti’nde kurulu olan şirket, suçta kullanıldığı gerekçesiyle el konulan ancak sonradan iadesine hükmedilen geminin kullanılamamasından kaynaklanan zararın karşılanmaması nedeniyle mülkiyet hakkının ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Şirketin olay tarihindeki ortaklarından biri olan Derince Limanı’nda bulunan bir petrol depoculuk sanayi ve ticaret şirketinin ortağı M.H. olduğunun belirtildiği kararda, başvurucu, gemiye ve içindeki eşyaya 31 Aralık 2007 tarihinde Derince Liman Müdürlüğü tarafından hakim kararı olmaksızın el konulduğu belirtildi.

GÜMRÜKSÜZ ÜLKEYE SOKTU

Olay tarihinde Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, sahte manifesto ve konşimento düzenlemek suretiyle akaryakıt kaçakçılığı ve resmî belgede fiili sahtecilik suçlarını işlediği gerekçesiyle M.H. aleyhine Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açtı. İddianamede, M.H.nin başvurucuya ait gemide taşınan 1.852,681 metrik ton LPG eşyasının 858.650 metrik tonluk kısmını Derince Limanı'na boşaltacakmış gibi gerçeğe aykırı manifesto ve konşimentoyla işlem yapmaya çalıştığı belirtildi. İddianamede LPG eşyasının tamamının M.H.nin ortağı olduğu G. Limitet Şirketinin Derince Limanı'ndaki tesislerine boşaltıldığı ve bu suretle gümrük işlemleri yapılmaksızın 1.852.681 metrik ton LPG eşyasını Türkiye'ye sokmaya teşebbüs ettiği ifade edildi.

43 MİLYONLUK ZARAR DAVASI AÇTI

Şirket, 2013 yılında Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 31 Aralık 2007 tarihinde fiilen, 10 Temmuz 2008 tarihi itibariyle de hakim kararıyla haksız olarak el konulduğunu belirtilerek el koyma müddetince geminin çalıştırılamamasından kaynaklanan toplam 43 milyon 956 bin TL zararın tazmin edilmesi için tazminat davası açtı. Bilirkişi yaptığı incelemede, olay tarihinde 29 yaşında olan gemi hakkında geminin devamlı olarak çalışabileceğine dair belge sunulmadığı için zarar hesabı yapılamayacağını belirtti. Mahkeme ise davayı reddetti.



ANAYASA MAHKEMESİ REDDETTİ

Başvurucu temyiz yoluna giderken Yargıtay ise mahkemenin kararını onadı. 2018 yılında Anayasa Mahkemesi’ne başvuran şirkete Anayasa Mahkemesi, “Başvurucunun mülkiyet hakkından yararlanmasındaki bireysel yarar ile suçla mücadeledeki kamusal yarar arasındaki dengenin sağlandığı, tazminat ödenmemesinin bir dengesizliğe yol açmadığı ve mülkiyet hakkına yapılan müdahalenin ölçülü olduğu kanaatine varılmaktadır” ifadelerine yer vererek mülkiyet hakkının ihlal edilmediğine karar verdi.

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
* Hacizli gemi, 11 yıl sonra İzmit Körfezi'nden çekildi
* İzmit Körfezi'nde 11 yıldır hacizden demirli gemi için son 30 gün
* Körfez’deki gemi tehlike saçıyor
* Yüzen Bomba'nın sahibi Valiliği suçluyor
* 12.02.2014 - İzmit körfezi 7 yıllık tehlikeden kurtulacak
* 22.05.2013 - İzmit Körfezi'ndeki tehlike sona eriyor
* 11.04.2013 - 'Yüzen bomba' için sonunda karar verildi
* 29.03.2013 - Bakan Yazıcı: ''Bu gemi bizim ayıbımız''
* 23.03.2013 - Körfez'deki bu gemi bir gün patlayacak!
* 07.01.2013 - Körfez'deki yüzen bomba'da işler karışık
* 07.09.2012 - İzmit körfezinde büyük tehlike
* 28.10.2011 - Körfezde yüzen tehlikeli Gemi !
* 05.11.2010 - İzmit körfezindeki LPG yüklü gemi 3 yıldır korku saçıyor




Kaynak: Kocaeligazetesi (Nazım Özgün Erbulan)
Eklenme tarihi: 30.09.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ER Gemicilik
 DEDEMAN Holding A..
 EGE KUMANYA
 JASMİNE COURT Hot..
 AYKIN Deniz Nakli..
 MARİN Römorkör ve..
 FUDEN
 LAGON Shipping De..
 SELAY Shipping
 CHISIEL Dış Ticar..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim