Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Çanakkale'de Feribotta korku dolu anlar
Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan GESTAŞ’a ait arabalı feribotta bugün korku dolu anlar yaşandı. Geyikli – Bozcaada arasında sefer yapan Bayramiç isimli feribot olumsuz hava koşulları nedeniyle dalgalarında etkisiyle su almaya başladı. Geminin su aldığını gören yolcular büyük panik yaşarken, limana güçlükle yanaşan feribotta araçlar uzun bir süre mahsur kaldı.



Alınan bilgiye göre 100'e yakın yolcu ve çok sayıda araçla saat 10:00 sıralarında Geyikli iskelesinden Bozcaada'ya hareket eden Bayramiç isimli feribot iskeleye yanaşmasına az bir süre kala fırtınaya yakalandı.

Fırtına nedeniyle gemi bir anda su almaya başlarken, dalgaların boyu gemiyi aşınca yolcular ve araç sahipleri panik yaşadı.



ARAÇLAR ZARAR GÖRDÜ

İddiaya göre feribotun tahliye kapakları geç açılınca onlarca araç motor kısımlarına kadar suyla doldu. Bazı yolcular can yeleklerini giymeye çalışırken yaşanan panik nedeniyle bazı yolcular güçlükle sakinleştirilebildi. Geminin kaptanı feribotu dalgalar nedeniyle iskeleye güçlükle yanaştırırken, feribotun kapaklarının açılmasıyla yolcular kendilerini dışarıya attı.



"KORKU FİLMİ GİBİYDİ"

Yolcular, feribotun kaptanını krizi iyi yönetememekle suçlarken, bazı yolcular ise can yeleklerine zor ulaştıklarını ileri sürdüler. Korku dolu anlara tanıklık eden ve isminin verilmesini istemeyen bir yolcu, "Feribotumuz Bozcaada açıklarında dalgalar nedeniyle zor anlar yaşadı. Gelen büyük bir dalga nedeniyle feribotun içi deniz suyu doldu. Onlarca araca su girmeye başladı. Suyu bir türlü tahliye edemediler. Bazı yolcular korkudan can yeleklerine sarıldı. Araçlar suyla doldu. Filmleri aratmayacak sahneler yaşandı. Gerçekten çok korktuk. Daha önce aynı feribotta seyir halindeyken ön kapakları açılmıştı. Ben o zaman da aynı feribottaydım. Bu ikinci kazamız" dedi.

"HAVA KOŞULLARI NEDENİYLE GELİŞTİ"

Yaşanan sıkıntının beklenmedik hava koşulları nedeniyle yaşandığını söyleyen GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç, " Olumsuz hava koşulları nedeniyle maalesef bugün büyük bir şanssızlık yaşadık. Ne yazık ki bazı kişiler olayları büyütüyor. O karmaşa o panik içerisinde gemi su alıyor diye mesajlar atıp video çekmişler. Geminin su alması gibi bir durum söz konusu değil. Gelen dalga geminin ön kısmında su birikintisine neden olmuş. Mesela geminin arka kısmında su diye bir şey yok. Olaydan dolayı bir panik yaşanmış ve bazı kişiler de bunu körüklemiş. Panik ve korku dolu anlar yaşandığını iddia edenler telefonlarını o an düşünebilmişler. Ben panik esnasında telefonumu düşünemem. Ben buradan herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Öte yandan geçtiğimiz hafta da GESTAŞ'a ait Avşa feribotunun seyir halindeyken kapak halat tellerinin kopması nedeniyle, ön kapak açılarak denize doğru düşmüş yolcular ve araç sahipleri korku dolu anlar yaşamıştı.

GESTAŞ'TAN AÇIKLAMA

GESTAŞ olayla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada "Geyikli-Bozcaada Hattı'nda sefer yapan Bayramiç adlı gemimiz, Bozcaada İskelesi'ne yarım mil mesafe kala, sert havanın da etkisiyle feribotumuza kapak ve alın sacı birleşiminden su girişi olmuştur. Kısa sürede güverteye dolan deniz suyunun, sert havanın etkisi ile bağlı bulunduğu korumadan devrilen çöp kovalarının etrafa saçtığı atıklarla birlikte frengi (tahliye çıkış) deliklerinin bir kısmının tıkanması sonucu, bazı bölgelerde su artışı oluşmuştur. Gemi personelinin frengi (tahliye çıkış) deliklerini açması ile suların dışarıya boşalması yaklaşık 6 dakika kadar sürmüştür. Geminin tüm alanlarında su, bu seviyede olmadığı gibi; gemimiz, hiçbir şekilde emniyetsiz bir durumla karşı karşıya kalmamış; seyrine güvenli bir şekilde devam etmiş ve tamamlamıştır. Gemimiz seferini tamamladıktan sonra teknik ekibimiz, gerekli tespitleri gerçekleştirmiş ve tahliye delikleri genişletilmiştir. Gemimiz, akşam saatlerinde yeniden seferlerine başlamıştır. Bu gibi bir durumun yinelenmemesini temenni eder, yaşanan bu olaydan dolayı tüm yolcularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz." dendi




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 30.09.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 İMAMOĞLU Denizcil..
 BKT RoRo İşl. A.Ş..
 AKTUG Denizcilik
 ATUNCO Shipping
 FIRST GROUP Inter..
 KALKAN Denizcilik
 EMRE Denizcilik
 SAFİR Gemi Tasima..
 İS-BİR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim