Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türk gemisi, Nautical Geo’yu kovaladı! Şımarıklığa tokat gibi 'manevra'
Türkiye’nin tüm uyarıları ve birbiri ardına yayımladığı NAVTEX’lere rağmen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi adına araştırma yapan Malta bandıralı Nautical Geo isimli gemi önceki sabaha karşı izinsiz olarak Türk kıta sahanlığına girdi. Gemiyi, bölgede Akdeniz Kalkanı Harekâtı kapsamında bulunan bir Türk savaş gemisi kıta sahanlığı dışına ‘kovaladı’.



Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Nautical Geo isimli araştırma gemisinin faaliyetlerine yönelik ilk NAVTEX 29 Eylül’de yayımlandı. Büyük bölümü Türk kıta sahanlığı içinde yer alan bir bölgede yapılması öngörülen çalışmanın Türkiye ile koordine edilmemesi üzerine geminin bayrak devleti Malta ve donatan şirketinin bulunduğu İtalya nezdinde diplomatik kanallardan girişimde bulunuldu. Bununla birlikte faaliyetin Türkiye ile koordine etmesinin gerekliliği, ayrıca 1 Ekim’de yayımlanan NOTMAR ve NAVTEX ile denizcilere de duyuruldu.

ÖNCE TELSİZDEN UYARILDI

Türkiye’nin tüm bu girişimlerine rağmen Nautical Geo araştırma gemisi önceki gün sabah saatlerinde, Türk kıta sahanlığına izinsiz girme teşebbüsünde bulundu. Bunun üzerine Akdeniz Kalkanı Harekâtı kapsamında bölgede keşif gözetleme faaliyeti icra eden Türk donanmasına ait bir gemi hemen bölgeye giderek, Nautical Geo ile telsiz bağlantısı kurdu. Türk savaş gemisinden Nautical Geo gemisine telsizle, “Türkiye ile hiçbir şekilde koordine etmeden ve izin almadan Türkiye kıta sahanlığı içine giriyorsunuz. Olumsuz bir gelişme olmaması için derhal bölgeden ayrılın” anonsu yapıldı. Bu anonsa rağmen Malta bandıralı geminin kaptanı rota değiştirmeyerek ısrarla Türkiye kıta sahanlığına girmeye çalıştı.



MANEVRALARLA KOVALANDI

Bunun üzerine Türk Savaş Gemisi, Nautical Geo’ya doğru sert manevralar yaparak, gemiyi abluka altına aldı. Türk savaş gemisinin sert ve çalışmayı engelleyici manevraları üzerine Nautical Geo gemisi kısa süre içinde Türkiye kıta sahanlığını terk etmek zorunda kaldı. Hürriyet’e bilgi veren bir güvenlik kaynağı, “Fiziki bir temas yok. Bölgede harekât için bulunan gemilerimizden biri gerekli manevraları yaparak Rum Kesimi adına çalışma yapan gemiyi kovaladı” dedi. Aynı yetkili, “İzinsiz olarak Türkiye kıta sahanlığına girilemeyeceğini, Yunanistan, Rum Kesimi ve işbirliği yaptıkları ülkeler artık anlamalı. Bu konuda taviz söz konusu değil” vurgusu yaptı.

Nautical Geo araştırma gemisinin geçen hafta Türk Kıta Sahanlığı içinde yer alan Girit’in doğusundaki sahada izinsiz yapmaya çalıştığı faaliyet de yine Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarınca engellenmişti.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 05.10.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SERMAR Denizcilik
 İSTANBUL DENİZCİL..
 ARAS Deniz İnşaat..
 ADATEPE denizcili..
 CANAS Petrol ve G..
 AVRASYA EXPRES
 İNTA Denizcilik
 MSAM Denizcilik
 ONURHAN Denizcili..
 İYEM Asya Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim