Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Çin, çölde ‘uçak gemisi’ yürütüyor
ABD ile Pasifik’te nüfuz kavgası yaşayan Çin’in, çölde Amerikan destroyer ve uçak gemisi hedefleri inşa ettiği tespit edildi. Hedeflerin tatbikat amaçlı üretilmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

Merkezi, ABD’nin Colorado eyaletinde yer alan Maxar istihbarat teknolojisi şirketi, Çin’in güneybatısında yer alan Taklamakan Çölü’nde Amerikan uçak gemisi ve destroyerlerinin gerçek boyutlu modellerini görüntüledi. Bu modellerden en az biri, raylar üzerinde yer aldığı için hareketli. Ancak tüm hedefler böyle değil. Alınan görüntülerde uçak gemisi hedefi, kendisinin ana gövdesi veya diğer detayları olmayan ve adeta çöl yüzeyinin üzerine çizilmiş ‘düz bir yüzey’ gibi görünüyor. Uydu görüntülerine göre bölgede en az bir uçak gemisi ve iki Arleigh Burke sınıfı destroyer hedefi saptandı. Bu gemi hedefleri üzerinde çeşitli direkler de tespit edildi. Uzmanlar, bu direklerin geminin üst yapısını simüle etmek için radar reflektörleri olarak kullanılmış olabileceğini öne sürdü.



GELİŞMİŞ ‘HEDEFLER’

Bu, Çin’in çölde ilk kez bir uçak gemisi hedefi inşa etmesi örneği değil. Çin ordusu 2003 yılından bu yana, kabaca bir uçak gemisi boyutunda olan büyük bir beton hedefi kullanıyor. Shuangchengzi füze test menzilinin bir parçası olan bu beton levha birçok kez vuruldu ve sık sık da onarılıyor. Taklamakan Çölü’ndeki yeni site ise 965 kilometre uzakta ve çok daha gelişmiş durumda. Yeni gemi hedefleri de düşman gemilerini daha gerçekçi olarak taklit ediyor.

CAYDIRICILIK AMACI

Yeni tesiste test edilecek silahların kapsamına ilişkin pek çok nokta bilinmiyor. Ancak şu anda sahada görülebilenlerin gelişmişlik düzeyi, Çin ordusunun ülkeye yakın ABD Deniz Kuvvetleri’nin etkinliğini sınırlamak için caydırıcılık sağlayan silahlara yatırım yapmaya devam ettiğini gösteriyor. Geçen hafta yayımlanan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) raporuna göre, Çin ordusunun birincil amacı, ABD gemilerini Batı Pasifik boyunca füzelerle risk altında tutmak olacak. Pekin, özellikle Amerikan uçak gemisi filolarını hedef alıyor. Çin’in uçak gemilerine karşı geliştirdiği füzelerin biri 1500 kilometre menzilli CSS-5 Mod 5 (DF-21D), diğeri de 5000 kilometre menzilli CSS-18 (DF-26).




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 09.11.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YANARTAS Travel A..
 SAFİR Gemi Tasima..
 KERMANTRANS deniz..
 RİMİT Denizcilik
 İSKOMARİNE Denizc..
 MEDITERRA LINE
 GÖKALP Denizcilik
 BORA Denizcilik S..
 GEMEK Denizcilik ..
 NARAL Deniz Taşım..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim