Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kaptanın acılı eşi: Ölüme terk edildi
Dünya deniz ticaretinin önemli parçası olarak gemilerle limanları dolaşan denizcilerde koronavirüs salgını nedeniyle hayatlarını kaybediyor.

Türk Deniz Kuvvetleri’nde 31 yıl çalıştıktan sonra albay rütbesiyle emekli olan Osman Küçüknalbant, kısa aradan sonra ticari gemilerde kaptan olarak çalışmaya başlamıştı. Çalıştığı M/V Frigia isimli gemi 2010’da tarihinde Hint Okyanusu’nun Kızıldeniz girişinde Somalili deniz haydutları tarafından kaçırılırken geminin 21 mürettebatıyla bir hafta alıkonulan Küçüknalbant özgürlüğüne kavuştuktan sonra tekrar gemilerde kaptanlık yaptı. Küçüknalbant, son çalıştığı gemi olan BMI Emperor ile Akdeniz-Karadeniz havzasındaki limanlarda görev yapıyordu. Üçüncü kaptan Küçüknalbant gemisiyle İspanya’nın Sagunto Limanı’na gitmişti.




'Osman'a iyi bakmadılar'

Küçüknalbant, gemi 18 Ağustos’ta Akdeniz’e açıldıktan kısa süre sonra ateşlendi, girecekleri ilk liman olan Cezayir’e 22 ağustos’ta vardıklarında Küçüknalbant, düşmeyen ateş şikâyetiyle Türkiye’deki doktor arkadaşını arayarak, yardım istedi. Kaptanda Kovid belirtileri olmasına rağmen gemi tekrar denize açıldı. Ailesini her gün arayan Küçüknalbant’ın aramaları 24 Ağustos’ta kesildi. Beş gün boyunca ailesinin ulaşamadığı kaptan, 28 Ağustos’ta çağırılan deniz ambulansı ile Yunanistan’ın Mora Yarımadası’ndaki bir hastaneye götürüldü. Yanında refakatçi olmadan, 3 gün yoğun bakımda kalan Osman kaptan, 1 Eylül’de hayatını kaybetti. Eşine ulaşamayınca şirket yetkilileriyle konuştuğunu ama sonuç alamadığını belirten Ayşegül Küçüknalbant, bir dizi ihmal ve sorumsuzluk sonucu eşinin yaşama veda ettiğini iddia etti. Küçüknalbant, “Cezayir’den sonra konuşmaları sadece yazışmaya döndü. Günlerce ulaşamadım ve şirketi aradım. Sonra bana gelen mesajların Osman’ın yazmadığını anladım. ‘Bana eşimi verin konuşmak istiyorum’ diye cevap yazdım. Bunun üzerine telefon tamamen kapandı. Denizin ortasında kaderine terk ettikleri Osman’a iyi bakmadılar. Firma kaptanı kaderine terk ederek ölüme gitmesine neden oldu. Cenazesi Yunanistan’dan geldiğinde şirket yanımızda olmadı. Hakkımızı arayarak ölümüne giden yoldaki ihmal ve sorumsuzlukları belgelemeye çalışıyoruz. Hakkımızı arayacağız” dedi.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* Kaptan Osman Küçüknalbant covid nedeniyle hayatını kaybetti!
* Korsanlar tarafından kaçırılan FRİGİA gemisi personeli yurda döndü


Kaynak: Milliyet (Gökhan Karakaş)
Eklenme tarihi: 13.12.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MEDITERRA LINE
 LARA Denizcilik T..
 ERŞEN Denizcilik
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 GÖCEK Yatçılık
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 AVŞA Denizcilik İ..
 DOGANATA Denizcil..
 BORA Denizcilik S..
 MP Uluslararası G..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim