Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Öğrencilerin 'Gemide Yangın Tatbikatı' gerçeğini aratmadı
Fatsa Meslek Yüksek Okulu Ordu Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı protokol kapsamında Şehit Temel Şimşir Gemisi personeline uygulamalı tatbikat yaptı. Mevsim şartlarının oldukça soğuk olduğu bir ortamda buz gibi suda yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı.



Gemi içerisinde yangın ihbarı ile başlayan tatbikat daha sonra personelin özel giysiler giyerek gemiyi terk etmesi ve daha sonra denizde kurtarma çalışmaları ile devam ederek son buldu.



“GEMİ PERSONELİ AYNI ZAMANDA ÇOK İYİ BİRER İTFAİYECİ OLMAK ZORUNDA”

Fatsa Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Cihan Nacak Fatsa Meslek Yüksek Okulu olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi arasında yapmış oldukları protokol kapsamında Şehit Temel Şimşir gemisinin personel ile gemide başlarına gelebilecek olumsuz durumlara karşı yangın çıkması, gemiyi terk durumları, temel ilk yardım konularında bir sertifika programı düzenleyerek onlara bu konularda tatbikat gerçekleştirdiklerini belirterek, “Deniz hayatı zor olduğundan dolayı ve gemiye çıkıldığında bu personelin karadan yardım alamayacak durumlarda olduğundan onların kendi kendilerine bu olumsuz şartlara karşı kendilerini korumaları ve gemiyi koruyarak hayatta kalabilmelerini sağlamak için bu eğitimler önemli. Denizcilik dünyanın en zor mesleklerinden bir tanesidir çünkü denizin içerisinde ayrı bir ülke gibisinizdir. Herhangi bir olumsuzluk olduğu zaman kara ile bağlantınızın olmadığı durumlarda ya okyanusa çıkarsınız veya çok uzak mesafelere gidersiniz. Deniz üzerinde ve o anda gemide çıkabilecek bir yangında geminin herhangi bir şekilde su alması durumunda karadan herhangi bir desteği kısa zamanda alamayacağınız için bütün bu işlevlerinin hepsine gemi personeli olarak yapmak zorunda kalırsınız. Bundan dolayı aslında denizciler gemi personeli aynı zamanda çok iyi birer itfaiyeci olmak zorunda aynı zamanda iyi birer sağlık personeli olmak zorunda aynı zamanda çok iyi birer kurtarma ekibi olmak zorundalar çünkü kendi başlarına oldukları için gemi içerisindeki 20-25 tane personeli bütün bu hayat kurtarma pozisyonların hepsini kendilerinin yapması gerekir. Bundan dolayı da gemiler içerisinde belli periyotlar dahilinde bu eğitimler tamamlanır ve gemicilerin ve denizcilerin hayatta kalabilmeleri için en iyi manevraları yapması bu eğitimler sayesinde sağlanmaktadır.” dedi.






Kaynak: Ünyedenhaber
Eklenme tarihi: 24.12.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İDÇ Denizcilik
 CVS Denizcilik
 T&O Denizcilik
 ELKENZ Denizcilik..
 DENTA Denizcilik
 UNİCORİMAN
 LALE Denizcilik
 MİRAMAR yatcılık
 UFUK DENİZ Gemici..
 CSM Denizcilik ve..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim