Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Nisan 2024
Haber
Anket
Odyssey of the Seas gemisinde 55 kişi pozitif çıktı
Royal Caribbean’ın Odyssey of the Seas gemisinde 55 yolcu ve mürettebatta COVID testi pozitif çıkınca gemi limana geri döndü.

Odyssey of the Seas gemisinde , testleri pozitif çıkan üç yolcu ve 52 mürettebat üyesi de dahil olmak üzere toplam 55 COVID-19 vakası bildirildi . Bu endişe verici vaka sayısı, Curaçao'daki yetkililerin, konukların turlar için gemiden ayrılmasından kısa bir süre önce geminin limandan geçiş iznini reddetmesine neden oldu.Gemide bulunan misafirler, gemi gelirken tur otobüslerinin iskelede park ettiğini ve beklediklerini, ancak kısa süre içinde otobüslerin hepsinin ayrıldığını kaydetti.Kısa bir süre sonra kaptan, durağın iptal edildiğini duyurdu. Kıyı gezileri rezervasyonu yapan konuklara bu masraflar iade edileceği belirtildi.



Karayip gezisi için Florida Fort Lauderdale’den sekiz gecelik tur için yola çıkan Royal Caribbean’ın Odyssey of the Seas gemisinde 55 yolcu ve mürettebatta COVID testi pozitif çıkınca gemi limana geri döndü. COVID-19'lu ağırlaşan bir yolcuyu karaya çıkarmak için kısa süreliğine limana dönen gemide 3.587 yolcu ve 1.599 mürettebat bulunuyor. Royal Caribbean'ın bildirdiğine göre, tüm mürettebat üyeleri ve 12 yaş ve üstü misafirler ile gemidekilerin %95'i tam olarak aşılandı.



Şirket sözcüsü Lyan Sierra-Caro tarafından açıklamada, "Tam aşılı mürettebat üyelerimizin rutin haftalık testleri sırasında, COVID-19’u pozitif çıkanlar oldu. Temasta bulundukları kişiler tespit edildi ve her biri hemen karantinaya alındı" dedi. Ayrıca testi pozitif çıkanlar, hafif semptomatik ya da asemptomatik olanlar gemideki bir sağlık ekibi tarafından izleniyor.

Royal Caribbean'ın en yeni yolcu gemisi Odyssey of the Seas'in Curacao'yu araması reddedildi ve COVID nedeniyle planlanan Aruba ziyaretini iptal etti.

Sierra-Caro tarafından paylaşılan açıklamada "Gemide COVID-19 vakalar % 1,1'ini temsil ediyor. Adalara uğrandığında çok dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Şirket, mürettebat üyelerinin haftalık olarak test edilmesinin, "çok katmanlı kapsamlı sağlık ve güvenlik önlemlerinin" bir parçası olan Royal Caribbean gemilerindeki protokollerden biri olduğunu söyledi. Diğer protokoller arasında gelişmiş temizlik, yolcular ve mürettebat için bir aşı ve maske kullanımı yer alıyor.

Sierra tarafından yapılan açıklamada, "Misafirlerimizin ve mürettebatımızın iyiliği için çok dikkatli bir şekilde, Odyssey of the Seas'in 18 Aralık gösteri ve etkinlik programında ayarlamalar yapıldı." denildi.



Royal Caribbean's Odyssey of The Seas'in Florida, Fort Lauderdale’de Port Everglades'teki yanaşma noktasına girmesi bekleniyor. Odyssey of the Seas halen sarı statüde, yani ABD sağlık kuruluşu Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri durumu araştırıyor, gemi gözlem altında bulunuyor.



Kaynak: Türkiyeturizm
Eklenme tarihi: 24.12.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KORAL Ship
 AKSAY
 AMATUSA Denizcili..
 YEĞİNER SHIPPING ..
 YAĞCI Denizcilik
 DELTA NAVIGATION ..
 KASAPOĞLU Yat Tur..
 SELAY Shipping
 KİRAZOĞLU Denizci..
 UĞUR Den. San. Lt..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim