Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kruvaziyer gemilerinde korona alarmı
Almanya’nın iki ünlü kruvaziyer gemisi, koronavirüs vakaları nedeniyle içinde binlerce kişiyle yolda kaldı. Dünyanın en büyük gemi seyahat şirketi Aida Cruises’e ait ‘Aida Nova’ gemisi 4 bin yolcusu ile Lizbon Limanı’nda karantinaya alınırken, Tui Cruises’e ait ‘Mein Schiff 6’ adlı gemi de Dubai’de yolculuğuna vakalar nedeniyle son verdi.



Şirket yetkililerinden verilen bilgiye göre ilk büyük Koronavirüs şoku yeni yıl gezisi için Kanarya Adaları’na gitmekte olan ‘Aida Nova’ gemisinde yaşandı. Dünyanın en büyüklerinden olan 6 bin 600 kişi kapasiteli gemi 4 binin üzerinde yolcusuyla Lizbon önlerine geldiğinde mürettebat arasında Koronavirüs vakası olduğu duyuruldu. Geminin Lizbon Limanı’na çekilip burada karantinaya alınacağını bildiren yetkililer, ilk anonsta yolcuların gemiden çıkmamasını istedi. Daha sonra yolcuların tamamının Lizbon’daki değişik otellerde karantinaya alındığı bildirildi. Normal seyir planına göre 5 Ocak’ta yoluna devam etmesi gereken geminin 15 Ocak’ta hareket edeceği duyuruldu. Adı geçen gemide 2 bin 844 normal yolcu, 1353 kadar da mürettebat bulunduğu bildirildi. Koronavirüse yakalanan mürettebattan 52’sinin ise gemideki odalarda karantinaya alındığı kaydedildi.



GEMİLERDE 2G KURALI GEÇERLİ

İkinci korona vakası ise Tui’ye ait ‘Mein Schiff 6’ gemisinde yaşandı. 2 bin kişilik yolcusuyla Dubai’ye ulaşan gemide korona vakasında olduğu, bu nedenle seyahatin sonlandırıldığı bildirildi. Şirket yetkililerinden yapılan açıklamaya göre isteyen yolcuların uçakla Almanya’ya geri gönderilebileceği belirtildi. Diğer bir koronavirüs haberi de yine Aida şirketine ait ‘Aida Mar’ gemisinden geldi. Spiegel Dergisi’nde yer alan habere göre Las Palmas Adası’nda bulunan gemide yolculara mektup dağıtılarak, kendi başlarına dışarı çıkmamaları, çocuk ve gençler için uygulanan eğlence programlarının iptal edildiği duyuruldu. Koronavirüs nedeniyle yeni kısıtlamalar olduğu belirtilen haberde gemi içinde yapılan anonslara dikkat edilmesi istendi. Adı geçen gemi şirketlerinden yapılan açıklamada tüm Kruvaziyer gemilerinde 2G kuralının geçerli olduğu, mürettebat ve 12 yaş üstü tüm yolcular için en az iki kez aşı şartı bulunduğu vurgulandı.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 04.01.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERDOĞDU Denizcili..
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
 DADAYLILAR Shippi..
 STFA Deniz İnşaat
 CREWMEDITERRENIAN..
 UGUR 44 Vapur Ac..
 SMARİNE Elektrik
 USTAOĞLU Denizcil..
 DENİZ Destek
 ASYA Nakliyat Ve ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim