Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Mart kapıdan baktırdı
Yurdun birçok bölgesinde ağaçlar çiçekleriyle baharı müjdelerken, aniden bastıran soğuk ve yağışlı hava kar getirerek “Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır” sözünü anımsattı...

EDİRNE: Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne’de dün sabaha karşı başlayan kar yağışıyla kent beyaza büründü. Kar yağışı Bulgaristan’a geçişi sağlayan Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda da etkili oldu. Kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu sınır yolunda ekipler kar küremü ve tuzlama çalışması yaparken Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının 2 derece olduğu kentte yarın da karla karışık yağmur beklendiğini bildirdi.

KIRKLARELİ: Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde kar kalınlığı 15 santimetreyi bulurken kara saplanan bir otobüs kurtarıldı. Ekipler kar kalınlığı 10 santimetreyi bulan Dereköy Sınır Kapısı yolunun ulaşıma kapanmaması için aralıksız çalışıyor.

TEKİRDAĞ: Tekirdağ’ın Malkara ve Hayrabolu ilçesinde kar kalınlığı yer yer 8-10 santimetreye ulaştı. Yüksek kesimlerdeki 15 santimetre ölçüldü.
Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi’nde seyreden 34 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle yollarına devam edemeyerek rotalarını Şarköy sahillerine çevirdi.

Şarköy’e sığındılar

Gemilerde bulunan personel de şiddetli poyraz ve yer yer 2.5 metreyi aşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamayarak geceyi gemilerinde geçirdi. Şiddetli poyrazın sabah etkisini azaltmasının ardından 25 yerli ve yabancı bandırallı şilep ve tanker Şarköy’den demir aldı. Marmara Denizi’nde balıkta olan tekneler ise Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı.

Hortum çatıyı uçurdu

VAN: Başkale ilçesi Örenkale köyüne bağlı Hasanabat Mezrası’nda rüzgâr sonrası oluşan hortum, çiftçi Çetin Kava’ya ait evin çatısını uçurdu. 8 çocuğu bulunan Kava, olayın sabah erken saatlerinde meydana gelmesinin can kaybını önlediğini söyledi.

KASTAMONU: Kent merkezinde kar kalınlığı 5 santime ulaştı. Kastamonu’yu Ankara ve İstanbul’a bağlayan yollarda sürücüler, yağış nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı.

3 bin yolcuyla açık denize

MUĞLA: Bodrum’da şiddetli lodos nedeniyle zaman zaman boyu 10 metreyi bulan dalgalar nedeniyle sahildeki restoran, bar, otel ve kafeteryaları su bastı. Beş balıkçı kayığı battı. Bodrum ile İstanköy (Kos) ve Datça arasındaki feribot seferleri iptal edildi. Bazı gemiler hızı 100 kilometreye kadar çıkan fırtına nedeniyle koylara demirlemek zorunda kaldı.
Rodos’un Limasol Limanı’na giremeyen 290 metre uzunluğunda ve 114 bin 500 groston ağırlığındaki 3 bin yolcu taşıyan İtalyan bandıralı “Costa Pasifica” adlı gemi de dümeni Marmaris’e kırdı. Ancak dün 08.00 sıralarında ulaştığı limana yanaşamadı. İki girişimi de sonuçsuz kalan gemi açık denize yöneldi.

Marmaris Liman İşletmeleri Genel Müdürü Şükrü Tugay, “Kaptan iki defa limana yanaşmayı denedi ancak lodos şiddetini artırmaya başlayınca gemiyi ve içerisindeki yolcuları riske atmak istemedi” dedi.

Kaynak: Samanyoluhaber
Eklenme tarihi: 09.03.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 JEDI Yacht
 KALYONCU Denizcil..
 MİRAGE Hotel
 SEFER Chartering
 TRUVA Denizcilik
 FURKAN Denizcilik
 DENİZ Destek
 DMV Denizcilik
 CENGİZ Denizcilik
 KUMSAL1 Gezi Tekn..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim