Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Aden Körfezi hatırası !
Paris-Match’ın yayımladığı türünün tek örneği fotoğraflarda, ele geçirdikleri yatın cazibesine kapılan Somali korsanları yaşadıkları anı ölümsüzleştiriyor. Bir operasyonla yakalanan korsanlar şimdi Fransa’da cezaevinde yargılanacakları günü bekliyor.



Somalili korsanların Aden Körfezi açıklarında 7 gün boyunca esir aldıkları bir yatta fidye pazarlığının sonuçlanmasını beklerken bir kadın rehinenin makinesiyle çektiği fotoğraflar olaydan 2 yıl sonra ortaya çıktı. Fransız Paris-Match dergisi, makinenin sahibi Sandrine’den elde ettiği fotoğrafları bu haftaki sayısında yayımladı.

3 direkli 88 metre uzunluğunda “Ponant” (Batı) isimli yatı 4 Nisan 2008’de rehin alan 12 korsan, ilerleyen günlerde yattaki lüksün cazibesine kapıldı. Mürettebattan Sandrine’e ait makineyle hatıra fotoğrafları çektiren korsanlar, teknedeki alkol rezervini de bitirdi. Bu arada, sarhoş olan bir korsanın silahı kazayla ateş alarak geminin doktorunu bacağından yaralamış. Yaşlarının küçük olduğu bildirilen deneyimsiz korsanların gemiyi kuşatan Fransa ve Kanada donanmalarına ait savaş gemilerinin varlığına rağmen yaptıkları işin çekiciliğine kendilerini kaptırdıkları düşünülüyor.

Paris-Match haberinde halen Fransa’da hapiste yargılanmayı bekleyen 6 korsandan ikisine az da olsa soru sorup cevaplarını alma fırsatı buldu. Abdurahman ve kardeşi İsmail Samater, yatın armatörüyle yaptıkları uzun pazarlık sonucu fidye paralarını alıp karaya çıktıklarını, ancak Fransız ordusuna ait bir helikopterin takibine yakalanıp 11 Nisan 2008’de Somali topraklarında tutuklandıklarını anlattı. Normal hayatta balıkçı olduklarını belirten iki korsan kardeş, “Biz terörist değil hırsızız. Gemide bulunan kadınlara hiçbir kötülük yapmadık. 7 kadın 2 gün haberimiz olmadan makine dairesinde saklanmış. Sonradan çıkmaya karar verdiler. Duş yapmalarına izin verdik. Sadece para peşindeydik, başka bir beklentimiz yoktu” diye konuştu. “Ponant” yatının sahibi, dünyanın üçüncü konteyner taşımacılık şirketi CMA-GGM.. Yolcusu olmayan, sadece 30 mürettebatın korsanların eline düştüğü olayda, korsanların rehineleri serbest bırakmak için 3 milyon dolar talep ettiği, ancak armatör şirketin çok sıkı pazarlıkla bu rakamı iyice aşağı çektiği belirtildi.



Mürettebattan 7 kadın, iki gün boyunca makine dairesinde böyle saklanmışlar...




Korsanlar çıldırmış olmalı...

Hollanda’ya ait savaş gemisi Tromp’u ele geçirmeye çalışan Somali korsanları yakalandı. Olay şöyle gelişti: İki korsan teknesinin yaklaştığını gören Hollandalı denizciler uyarı atışı yaptı. Yaptıkları hatayı fark eden korsanlar “U dönüşü” yaptı, ancak artık çok geçti. Ele geçirilen korsan tekneleri batırıldı.Geçen yıl 217 saldırı gerçekleştiren korsanlar, 47 gemi ele geçirdi. Korsanların elinde hâlâ 100 rehine bulunuyor.

Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 19.03.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARMARA Deniz Taş..
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 KARAS Denizcilik
 DALSAN Liman İnşa..
 İSTANBUL DENİZCİL..
 YILMAR Denizcilik..
 EŞMELER Tarım Ltd..
 DALYA-H Shipping
 GRANMAR Denizcili..
 DENİZ RASPA
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim