Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Nikolayev’de kalan son Türk, 'Vefa borcumuzu ödüyoruz' dedi
Ukrayna’nın tersane kenti Nikolayev'de yaşayan ve tekstil işiyle uğraşan Aziz Alın, savaşa rağmen ülkeyi terk etmedi. Fabrikasının sığınağında yatıp kalkan Alın, "Bu ülke bu insanlar bizi senelerce sırtında taşıdı. Ben ismimi burada yaptım. O nedenle bu insanlara karşı bir borcum var” diyor.



Savaştan önce burada bulunan Türk girişimcilerden hemen herkes memlekete dönerken İzmir-Karşıyakalı bir tekstilci olan Aziz Alın, ailesini memlekete bıraktıktan sonra Nikolayev’e döndü. Kente yaklaşık 20 kilometre mesafede çatışmaların olduğunu söyleyen Aziz Alın, fabrikanın sığınağında yatıp kalkıyor.

Savaştan önce üç fabrikası bulunan Aziz Alın’ın Herson’daki fabrikasının Ruslar’ın eline geçmesiyle birlikte elinde iki fabrikası kalmış.

Savaşa rağmen işinin başında olmasını Aziz Alın, “Bu ülke bu insanlar bizi senelerce sırtında taşıdı. Ben ismimi burada yaptım. O nedenle bu insanlara karşı bir borcum var” diyerek açıklıyor. Savaşla birlikte üretimin ve satışların düştüğünü belirten Aziz Alın, “Normalde 10 kişinin çalıştığı yerde 35 kişi çalıştırıyorum. Hemen herkesin eve ekmek götürebilmesi için elimden geleni yapıyorum” diyor.

ZARARLA ÇALIŞIYOR

Savaştan önce Romanya, Polonya ve Bulgaristan gibi ülkelere de tekstil ürünleri sattığını belirten Aziz Alın, hem savaş nedeniyle hem de Polonya gibi Doğu Avrupa ülkelerinde savaştan önce de başgösteren ekonomik kriz nedeniyle satışların çok düştüğünü ifade etti. Alın, şu anda yüzde 10-12 zararla çalıştıklarını kaydetti.

Nikolayev’in hemen doğusundaki Herson ili, savaşın ilk zamanlarından beri Rusların işgali altında bulunuyor. Ukrayna ordusu, Herson yönünde karşı taarruzunu yoğunlaştırırken Ruslar, Nikolayev üzerindeki hücumlarını yoğunlaştırıyor. Aziz Alın, fabrikanın önüne de önceki gün bir bombanın düştüğünü ve kapının zarar gördüğünü belirtiyor ve Nikolayev’de hayatın giderek zorlaştığını aktarıyor.




Kaynak: Cumhuriyet (Deniz Berktay)
Eklenme tarihi: 07.06.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YAMAN Denizcilik
 ALGEM Denizcilik
 VENTO Deniz İşlet..
 MSAM Denizcilik
 KDE Marine
 HAKER Turizm Otel..
 RİMİT Denizcilik
 MS Denizcilik ve ..
 YAĞCI Denizcilik
 SANOVEL İlaç
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim