Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Yonca-Onuk Tersanesi, Sancar SİDA’yı denize indirdi
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Prof. Dr. İsmail Demir, Yonca-Onuk Tersanesi ve Havelsan işbirliğinde geliştirilen Sanacar Silahlı İnsansız Deniz Aracı’nın (SİDA) denize indirme törenine katıldı.

Türk Savunma Sanayii, güvenlik güçlerinin Mavi Vatan savunmasında etkinliğinin artırılması amacıyla yeni ürünler geliştirmeyi sürdürüyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için geliştirilen Sancar SİDA’nın suya indirilmesi SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in katıldığı törenle gerçekleştirildi.



İstanbul Tuzla’daki Yonca-Onuk Tersanesi’nde gerçekleştirilen törende Demir’e Sancar SİDA’nın özellikleri ve kabiliyetleri hakkında bilgi verildi.

Demir, “Silahlı insansız hava araçlarında edindiğimiz tecrübe ve başarıyı deniz araçlarında da göstererek bu alanda da dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmayı hedefliyoruz. SİDA’lar konusunda çok sayıda çalışmamız var, Sancar SİDA da bunlardan birisi. SİDA’ların entegre bir operasyon ortamında çalışmaları bizim için geleceğin harekat ortamına hazırlık açsından çok önemli. Bu adımı atamamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



SANCAR SİDA

Keşif ve gözetleme, su üstü harbi, mayına karşı tedbir görevlerinin insansız olarak icra edilebilmesi amacıyla geliştirilen Sancar SİDA, insan hayatı için riskli görevlerde insansız kullanım konsepti ile bu riski minimize edecek, üzerindeki faydalı yüklerle bir çok görevin daha maliyet etkin bir şekilde yürütülmesine imkan sağlayacak. 12.7 metre uzunluğunda olan Sancar SİDA, 9 ton deplasman ağırlığına, azami 40 knot sürate ve asgari 400 NM seyir sıasına sahip. Sancar ayrıca, 4 deniz durumunda dahi seyir icra edebilecek, 40 saat seyir yapabilecek.

Modüler yapıda olacak olan ve 12.7 mm STAMP-2 Stabilize Silah Sistemi ve 2x2 UMTAS / L-UMTAS entegrasyonu ile de donatılan Sancar, MİLMAST Teleskopik Direk (Seyir radarı, kamera, çarpışma önleyici sistemler) sayesinde de her türlü tehlikeyi önceden algılayabilecek.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 07.06.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSKETE Deniz Taşı..
 ONUR Makina San. ..
 INTERTRANS Denizc..
 LUNA Roro
 AKAYLAR Denizcili..
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 MIRAGE
 SANBER Denizcilik..
 ANGELS PRO ACTION
 FARİN Turizm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim