Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Lavrov'dan Türkiye'nin el koyduğu Rus gemisiyle ilgili açıklama
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'nin el koyduğu tahıl yüklü geminin Rus gemisi olduğunu doğruladı ancak durumun incelemeye muhtaç olduğunu belirtti.

Ukrayna, cuma günü Rusya'nın işgali altındaki Berdyansk limanından alınan Ukrayna tahılını taşıyan Rus bayraklı kargo gemisi Zhibek Zholy'inin Türkiye tarafından alıkonmasını talep etmişti.

Reuters muhabirleri Zhibek Zholy gemisinin dün kıyıya 1 km uzaklıkta Karasu limanı yakınlarında demirlediği ve Zhibek Zholy'de ya da yakınındaki gemilerde hareket görülmediği bilgisini verdi.



Bodnar, televizyonda yayınlanan açıklamasında, "Tamamen işbirliği halindeyiz. Gemiye Türk gümrük yetkilileri tarafından el konuldu ve şu anda limanın girişinde bulunuyor" dedi.

Bodnar, geminin akıbetinin bugün incelemelerin ardından yapılacak toplantıda belli olacağını ve soruşturma sonucunda Ukrayna'nın geminin taşıdığı tahıla el konulmasını umduğu belirtti.

LAVROV: DURUMUN İNCELENMESİ GEREKİYOR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, erken saatlerde yaptığı açıklamada Ukrayna tahılı yüklü olduğu ileri sürülen bir Rus gemisine, Türkiye’nin gümrük yetkilileri tarafından el konulduğuna ilişkin bir bilgilerinin olmadığını söylemişti. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada, geminin Rus gemisi olduğunu doğruladı ancak durumun daha net biçimde incelenmesi gerektiğini kaydetti.

Sputnik’in aktardığına göre, Venezuela Dışişleri Bakanı Carlos Faria'yla görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, "Durumun incelenmesi gerekiyor. Gemi sanırım gerçekten Rus gemisi, Rus bandıralı. Sanırım Kazakistan'a ait, üzerindeki yük ise Estonya ve Türkiye arasındaki anlaşmaya göre ilerliyordu. Her şeyi kesin olarak anlamamız gerekiyor" dedi.

Diğer yandan Lavrov, Batı'nın tahıl konusunda yaşanan durumu NATO güçlerini Karadeniz'e konuşlandırmak için kullanma amacında olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı, "Bazı Batılı partnerlerimizin Rus tahıl ve gübresinin küresel piyasaya tedarik operasyonunun kolaylaştırılmasını Ukrayna limanları önündeki engellerin kaldırılmasıyla aynı pakete koyma çabası, onların bu bölgeye NATO ülkelerinin donanma güçlerini sokma ve tahılın çıkarılması için NATO'nun kontrolünde bir mekanizma kurma arzusunu gizliyor. Bunun olmayacağından eminim, zira Karadeniz'e kıyıdaş ülkeler her şeyi çok iyi anlıyor" diye konuştu.

Rusya'nın ‘Montrö Anlaşması'na tamamen uyan’ Türkiye'yle birlikte, yapay olarak çıkarılan gıda krizini herkes için sorunsuz şekilde çözme imkanı sunacak tekliflerini uzun süre önce sunduğunu belirten Lavrov, Batı'nın yaptırımlarıyla oluşan sorunlar ve Rus gemilerinin sigortalanmasına, geçişine getirilen engeller haricinde Rus tahılının ve gübresinin ihracatı konusunda hiçbir sorun olmadığının altını çizdi.

Lavrov, Ukrayna'daki limanlarda mahsus kalan tahılın Kiev'in ilgili karasularını mayınlardan temizlemeyi reddetmesi nedeniyle çıkarılamadığını da sözlerine ekledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı 24 Şubat'ta işgalinin ardından Ukrayna Rusya'yı Ukrayna tahılını çalmakla suçlamıştı. Kremlin ise bu açıklamaları reddetmişti. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Cuma günü Ukrayna denizcilik idaresinden alınan bilgilere atıfta bulunarak, 7,146 deadveyt tonajlı Zhibek Zholy'nin Berdyansk limanınında yaklaşık 4,500 ton tahıl yüklediğini ve bu tahılın Ukrayna'ya ait olduğunu söylemişti.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* Ukrayna, Türkiye’ye ulaşan Rus bandıralı tahıl yüklü gemiye el konulmasını talep etti



Kaynak: evrensel.net
Eklenme tarihi: 04.07.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 JALE Tur
 GÜNGÖR Denizcilik
 MOBYDİCK Yat
 VİLLA Denizcilik ..
 DOLPHİN Scuba Tea..
 RABİA Denizcilik
 EGE RORO
 MEDITERRA LINE
 ERENLER Denizcili..
 KAYRAPORT Liman I..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim