Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Tekirdağ 59' isimli RoRo gemisi için Ceyport Limanı’nda karşılama töreni düzenlendi
Ayden Marine tarafından dizayn edilen ve Yalova Türkoğlu Tersanesi’nde inşa edilen Tekirdağ 59 isimli Ro-Ro yolcu gemisi, S.S Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi’ne teslim edildi. Geminin Ceyport Tekirdağ Limanı’na gelişi nedeniyle tören düzenlendi.



S.S Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi (Marmara Ro-Ro) tarafından yeni inşası tamamlanmış 2022 model Ro-Ro yolcu gemisi Tekirdağ 59’un Ceyport Tekirdağ Limanı’na ilk gelişi nedeniyle tören düzenlendi. Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.



Törene Süleymanpaşa kaymakamı Harun Kaya, Rektör Mümin Şahin, Süleymanpaşa Belediye Başkan V. Hüseyin Uzular, Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Temel Akkuş, Gümrük KİM Müdürü Tahir Demir, CEY-PORT Genel Müdürü Halil Itır, CEYPORT Liman Müdürü İmdat Karakılıç, Tekirdağ Liman Bölge Başkan Vekili İrfan Kızıltaş ve davetliler katıldılar.



Törende konuşan S.S Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Eyüp Aksoy, kooperatifin deniz taşımacılığı daha profesyonel bir hale getirmek amacıyla kurulduğunu söyledi.

Kooperatifin Tekirdağ Barbaros-Marmara Adası-Erdek Limanları arası araç ve yolcu taşımacılığı yaptığını da belirten Aksoy, şunları söyledi:

“2002 yılında bireysel olarak Erdek – Tekirdağ arasında deniz yolu seferlerine başlayan 7 üyemiz, aynı çatı altında birleşerek yapılan deniz taşımacılığı daha profesyonel bir hale getirmek ve devamlı olarak gelişen denizcilik sektörüne kurum olarak anında cevap verebilmek amacıyla S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni 2004 yılında kurmuştur. Kooperatifimiz 2004 yılından itibaren düzenli olarak her gün Tekirdağ Barbaros-Marmara Adası-Erdek Limanları arası araç ve yolcu taşımacılığı yapmaktadır. Kooperatifimize bağlı gemilerce yapılan deniz yolu seferleri ile yılda 100.000 üzerinde araç ve 250.000 üzerinde yolcunun deniz yolu ile taşımasını sağlamakta özellikle Trakya-Anadolu arasında taşımacılık yapan ağır vasıta araçların yolculuk süreleri yarı yarıya azalmakta, yıpranma, yakıt sarfiyatı gibi işletme maliyetlerinin önemli bir şekilde azaltarak ekonomiye önemli katkı sağlamaktadır. Modern ve konforlu gemiler ile gerçekleştirdiğimiz sefer süresince ağır vasıta araç şoförleri dinlenme fırsatı bulmaktadır. Kamyon şoförlerinin gemideki istirahati karayolu trafik emniyetine önemli katkı sağlamaktadır.

EMNİYETLİ TAŞIMACILIK SAĞLANDI

Kooperatifimize bağlı gemilerin 365 gün Erdek ve Barbaros limanından Marmara Adası’na denizyolu ile düzenli yolcu ve araç taşımacılığı yapmaktadır. Denizyolundan başka ulaşım imkânı olmayan Marmara Adasına düzenli yolcu ve araç taşımacılığı ile kamuya yarar bir deniz yolu taşıma hizmeti sunulmakta, her gün yapılan düzenli seferler ile ada yaşamına önemli bir fayda sağlamaktadır. 2004 yılından günümüze kadar olan zaman zarfında biriken bilgi ve tecrübe sayesinde kurumsal bir işletme sistemi meydana gelmiş ve gemilerimizin emniyetli bir şekilde taşımacılık yapması sağlanmıştır. Kooperatif üyelerinin hummalı çalışmaları sonucunda 2015 yılından Kooperatifimiz tarafından BALIKESİR 10 gemisi inşa edilmiş, 2022 yılında TEKİRDAĞ 59 gemisini filosuna katılması ile gemi sayımız 9 ulaşılmıştır. Karışılmasını yaptığımız TEKİRDAĞ 59 gemimizin omurgası 17.07.2020 tarihinde koyuldu, inşası Kasım 2021 döneminde, test ve belgelendirme işlemleri 4 Temmuz 2022 tarihinde tamamlandı. TEKİRDAĞ 59 Gemisi, 90 metre boyunda 22 metre genişliğinde 1.998 gross tonluk, 1835 ton deadweight kapasitesi ile 40 yüklü kamyon taşıyabilir. 150 otomobili bir seferde götürebilen gemimizin yolcu kapasitesi 196 kişidir. Gemimizin bağımsız 2 ana makinesi mevcut olup toplam gücü 3.550 beygir saate 13 knot süratle Tekirdağ-Bandırma arasını seyrini 4 saate tamamlayacaktır. Mevcut gemilerle Tekirdağ-Bandırma arası 5 saat olan seyir süresi 1 Saat kısalacaktır. TEKİRDAĞ 59 Gemisinin Al Beyaz rengi ile denizlerde Şanlı Türk Bayrağımızın siluetini temsil etmektedir.”

7 FARKLI LİMANDAN GÜNLÜK 33 SEFER

Yaz döneminde günlük 33 sefer yapıldığına vurgu yapan Aksoy, “S.S Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi’ne bağlı 9 adet gemi ile yaz döneminde 7 farklı limandan yapılan günlük 33 sefer ile Marmara Denizi kuzey güney rotasında, Marmara ve Avşa Adaları arasında gemi sayısı ve sefer sayısı ile lider kurum olarak deniz yolu taşıma hizmeti sağlamaktadır. Kooperatifimizin bu günlere ulaşmasında önemli katıkları olan Tekirdağ Valiliği,Tekirdağ Bölge Liman Başkanlığı , Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Süleymanpaşa Kaymakamlığı, Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı , 2002-2018 yıllarındaki Kumbağ Belediye Başkanlığı, Barbaros Belediye Başkanlığı, Tekirdağ Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Türkiye Denizcilik İşletmesi, Tekirdağ Ceyport Liman İşletmesi, bu kurumlardaki yöneticilik yapmış kişi ve çalışanlarına, gemilerimizi tercih eden dost ve müşterilerimize ve de Tekirdağ halkına sonsuz desteği için teşekkür ederiz. Teveccühünüz sayesinde bu töreni yapıyoruz. İyi ki varsınız” dedi.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri tarafından gemi gezildi.

Ayden Marine tarafından dizayn edilen ve Yalova Türkoğlu Tersanesi’nde S.S Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi için inşa edilen 90 metre uzunluğunda, 22 metre genişliğindeki Tekirdağ 59 isimli Ro-Ro yolcu gemisi, Kasım 2021’de denize indirilmişti.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 22.07.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UNİTED Maritime
 ATLANTİS Deniz Na..
 SAROS Dalgıçlık H..
 KARADENİZ Ro-Ro T..
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 SERPEN Shipping
 HALİKARNAS Denizc..
 DESTİNA Deniz Taş..
 ÖZSTAR Denizcilik
 APM Denizcilik Na..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim