Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
KKTC’de imal edilen ilk deniz aracı İsrail’e ihraç edildi
KKTC'de Mağusa'da bulunan Shipyard Tersanesi'nde yerli iş gücüyle birlikte teşvik alınmadan yapılan, ilk römork İsrail'de yer alan Hayfa Limanı'na gönderildi.

KKTC’de Mağusa kentinde yer alan Shipyard Tershanesi’nde yerli iş gücü ile birlikte teşvik alınmadan yapılan, toplamda 18 ton çekiç güçlü çok amaçlı olan ilk römork, düzenlenen törenle birlikte Mağusa Limanı’ndan İsrail’e gönderildi. Mağusa Limanı’ndan yola çıkan römork, İsrail’de Hayfa Limanı’na teslim edilecek.



Mağusa Limanı’nda gerçekleştirilen römorkörün teslim törenine, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacı, Kıbrıs Türk Armatörler Birliği Başkanı Yıltan Özkıraç, Gazimağusa Liman Başkanı Kaptan Kemal Yapıcı ve tersane çalışanları katılım sağladı.

Teslim töreninde konuşan Shipyard Famagusta Genel Müdürü Gökalp Gündoğdu, yapmış olduğu açıklamalarda ;

"Tamamı, Türk dizayn firması tarafından tasarlanan, İtalyan Denetim firması RINA tarafından denetlenen ve uluslararası olarak tescillenen, en başta çok amaçlı hizmet römorkörünün inşasından teslimine olan tüm süre boyunca, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkürü borç bilirim." ifadelerini kullandı.

Römörkörün teslim töreninde konuşan isimlerden Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz ise yaptığı konuşmada ;

"Shipyard Tersanesi’nde inşa edilen römorklardan biri, İsrail’de hizmet vermek üzere alıcılarına teslim edilecek. Bunu düşünmek, hayalini kurmak bile güzeldi. Şimdi ise bu anı yaşıyoruz. Bu başarıya imza atan başta sevgili dostum Ramazan Gündoğdu olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarını yürekten kutluyorum. Yıllardan beri devlette bir iş peşinde koşuyoruz. Kendi çapımızda bir iş yeri açarak devlete mal ve hizmet satmak için uğraşıyoruz, Gerekçelerimiz de hazırdır: Ambargo var; yurt dışına iş yapamıyoruz. Biliyorsunuz Ramazan Bey ve arkadaşları, Rum ambargosunun başlıca hedefi olmuş bir sektörde çalışıyorlar. Mağusa Limanı’nın kapalı bir liman olmadığı Avrupa Birliği tarafından ilan edilmiş olmasına karşın, AB üyesi olan Güney Kıbrıs’taki yönetim, bu limana uğrayan kaptanları hapse atmakta ve yasadışı bir ambargoyu sürdürmektedir. Ramazan Gündoğdu ve arkadaşlarının oluşturduğu bu başarılı işletme, işte bu zor şartlar altında geniş bölgemizdeki gemilere hizmet vermektedirler. Şimdi, gemilerin bakım ve onarımından bir adım daha ileri gitmişler ve römork da olsa deniz aracı inşa etmeye başlamışlardır. Onlarla ne kadar övünsek azdır. Ne kadar gururlansak yetersizdir." şeklinde konuştu.

Törende konuşan bir diğer isim ise Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ali Kamacıoğlu olurken, Kamacıoğlu, gerçekleştirmiş olduğu konuşmada ;

"Yılda bir değil, her ay bir tane göndermek için çalışmalar yapalım." ifadelerini kullandı.



Kaynak: denizcilikdergisi
Eklenme tarihi: 05.08.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 BORLU Çevik Akary..
 VEYSEL VARDAL Gem..
 ESRA Denizcilik
 MARİNPET Petrol D..
 ONUR Makina San. ..
 NOVA Shipping
 UTL Denizcilik
 FAAL Denizcilik
 ÇETİNKAYA Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim