Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Otonom tekneye birincilik ödülü
İMAEK Deniz Ticaret Odası’nın Türk denizcilik sektörünün gelişmesi için 2 yılda bir düzenlediği fikir ve proje yarışmasında Girne Volkan Varışlı’nın otonom araştırma teknesi projesi birincilik ödülü aldı.



İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMAEK) Deniz Ticaret Odası'nın "Denizci Millet ve Denizci Ülke" vizyonu ile Türk denizcilik sektöründe yenilikçi milli fikirler, projeler, sistemler ve teknolojiler üretmesini sağlamak için 2 yılda bir düzenlediği fikir ve proje yarışması sona erdi. Yarışmada Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Volkan Varışlı'nın otonom araştırma teknesi projesi birincilik ödülü aldı.



19 PROJE ARASINDA BİRİNCİ

Yarışmada "Sürdürülebilir, Çevreci, Otonom, Dinamik Pozisyonlanabilen Bilimsel Yüzey Araştırma Teknesi Tasarımı" isimli projesi ile birincilik ödülü alan Girne Denizcilik Fakültesi'nden Volkan Varışlı, ödülünü Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran'dan teslim aldı. Mühendis Volkan Varışlı'nın yarışmada birinci olan otonom araştırma teknesi projesi; Girne Üniversitesi Gemi Makineleri Laboratuvarında üretilerek bilimsel araştırmalarda kullanılacak. Barışlı, projenin kazandığı büyük ödülün de, yaklaşık 3,5 yıldır süren tasarıma literatür araştırmaları ve final üretim yönünden destek olan öğrencilere maddi destek olarak aktarılmakla birlikte, teknenin su altı sensörlerinin alımı için kullanılacağını söyledi.



ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE

Projesinin; düşük su derinlikli, kıyısal deniz araştırmalarında kullanılması için tasarladığını söyleyen Varışlı, Ağustos ayında, Avrupa Birliği projesinde kullanılacak olan asıl teknenin üretiminin de tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Kompozit-fiber malzemeden, üç gövdeli olarak tasarlanan teknenin üretiminin, Girne Üniversitesi Gemi Makineleri Laboratuvarında Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin emekleriyle gerçekleştirildiğini söyleyen Varışlı, güneş enerjisi panelleriyle kendi hareket enerjisini üretebilen teknenin; su altı ve su üstünde toplanan verileri uzak bilgisayarlara online aktarabildiğini, alan olarak belirlenmiş bölge üzerinde kendi tarama planını yapabildiğini ve değişken hava-deniz koşullarına göre kendi rotasını güncelleyebildiğini söyledi.




Kaynak: Sabah (Ziya Ramoğlu)
Eklenme tarihi: 10.08.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SAROS Dalgıçlık H..
 ALYANS Denizcilik
 LUNA Roro
 ARAS Deniz İnşaat..
 ÇANAKKALE Ayna De..
 CEVAHİR Kara ve D..
 SAAT VE SAAT
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 ATİPOST Turizm
 ADECCO Hizmet ve ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim