Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Global Ports Holding, liman sayısını 24’e yükseltti
Global Yatırım Holding bağlı kuruluşu ve kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding (GPH) İspanya’nın Kanarya Adaları'nda yer alan Las Palmas de Gran Canaria, Arrecife (Lanzarote) ve Puerto del Rosario (Fuerteventura) kruvaziyer limanlarını portföyüne ekledi. Böylece GPH’nin portföyündeki liman sayısı 24’e yükseldi.



Global Yatırım Holding’in iştiraki Global Ports Holding’in (GPH) yüzde 80 hissedarı olduğu Global Ports Canary Islands (GPCI), İspanya’nın Kanarya Adaları'nda yer alan Las Palmas de Gran Canaria, Arrecife (Lanzarote) ve Puerto del Rosario (Fuerteventura) kruvaziyer limanlarını portföyüne ekledi. Bu üç kruvaziyer limanından en büyüğü olan Las Palmas için imtiyaz süresi 40 yıl; diğer iki limanın imtiyaz süreleri ise 20’şer yıl olacak.

GPH, 2022 yılının 4. çeyreğinde, Kanarya Adaları için yoğun kruvaziyer sezonu olan kış döneminden önce, söz konusu üç kruvaziyer limanının operasyonlarını devralmayı tamamlamayı planlıyor. Söz konusu kruvaziyer limanlarının portföye eklenmesi ile GPH'in Karayipler, Akdeniz, Güney Atlantik, Asya ve Kuzey Avrupa kruvaziyer bölgelerinde işlettiği ve yönettiği toplam kruvaziyer liman sayısı 24'e yükselmiş oldu. Söz konusu üç liman 2019 yılında 1,5 milyon yolcu karşıladı.

Projeler için yerel bankalardan finansman sağlanacak

GPCI Las Palmas’ta yeni terminal binası ile Arrecife’deki Marmoles rıhtımı ve Fuerteventura’da bulunan Puerto del Rosario modüler terminal tesisleri için yaklaşık 40 milyon euro yatırım yapacak. Söz konusu proje için finansmanın yerel bankalardan sağlanması planlanırken, finansman görüşmelerinde ileri aşamaya gelindi. Borçlanma metriklerinin ise Grubun geçmişteki emsalleri ile paralellik göstermesi bekleniyor.

“Akılcı fırsatları değerlendirmeye devam ediyoruz”

Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Kutman, “Kanarya Adaları’nda bulunan üç limanın porföyümüze eklenmesinden son derece mutluyuz. Kruvaziyer liman işletmeciliği konusundaki uluslararası deneyim ve işletme modelimizi bu limanlara taşıyacağız. Yeni limanlar ile dünyanın en büyük kruvaziyer limanı işletmecisi konumumuzu pekiştirdik. Öte yandan kruvaziyer turizminden aldığı payı daha da artırmasını beklediğimiz Akdeniz Çanağı’nda da varlığımızı daha da güçlendirmiş olduk. Portföyümüzü genişletmek üzere akılcı fırsatları değerlendirmeye ve görüşmelere devam ediyoruz.” dedi.




Kaynak: Dünya
Eklenme tarihi: 10.08.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TEAM SHIP Crew
 MARİN Römorkör ve..
 ERDEMLER Denizcil..
 ONUR Denizcilik v..
 ALMEYDA
 ÖZDADAYLILAR deni..
 RİMİT Denizcilik
 AYANOĞLU Denizcil..
 ESA Denizcilik
 DALYA-H Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim