Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Tahıl koridorunun komutanı TSK'den istifa etti
Tahıl koridoru anlaşmasıyla birlikte kurulan MKM'nin koordinatörü Tuğamiral Özcan Altunbulak, istifa etti.

Türkiye-Ukrayna-Rusya ve Birleşmiş Milletler'in öncülüğünde gerçekleştirilen tahıl koridorunun denetlenmesi adına İstanbul'da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü görevini yürüten Tuğamiral Özcan Altunbulak, TSK'daki tüm görevlerinden istifa etti.



Ukrayna’da yetişen tahılın savaş nedeniyle ülkeden çıkarılmaması, dünyada yeni bir gıda krizini meydana getirdi. Geçen haftalarda, Türkiye’nin girişimiyle tahıl koridoru oluşturuldu.

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında imzalanan anlaşma kapsamında Milli Savunma Üniversitesi yerleşkesinde kuruluş çalışmalarına başlanan Müşterek Koordinasyon Merkezi (MKM) 27 Temmuz’da, Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından açıldı. Kurumun başına da Tuğamiral Özcan Altunbulak getirildi.

Gazeteci Müyesser Yıldız, kendi internet sitesinde kaleme aldığı yazıda Müşterek Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Tuğamiral Özcan Altunbulak’ın Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

'CASUSLUK KUMPASINA MARUZ KALDI VE YILLARCA HAPİS YATTI'

Yıldız, yazısında şunları kaydetti:

"MKM’nin 27 Temmuz’daki açılış töreninin ve kendisinin 2 Ağustos’taki basın toplantısının aksine; BM Genel Sekreteri’nin ziyareti sırasında Koordinatör Tuğamiral Özcan Altunbulak’ın ne adı anıldı ne de karşılama, uğurlama ve brifing sırasında görüntüsüne rastlandı.” “Şimdi MKM Koordinatörü Tuğamiral Özcan Altunbulak’ın özelliklerine gelelim” diyen Yıldız, yazısını şöyle sürdürdü:

“ABD Harp Okulu mezunu olan Altunbulak, TSK’nın “süper beyni” ve “yıldızı” olarak biliniyor. O da İzmir Casusluk kumpasına maruz kaldı ve yıllarca hapiste yattı. Beraat ettikten sonra göreve döndü. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından Belçika’daki Türk Askeri Temsil Heyeti (TMR) Kurmay Başkanlığı’na atandı.

'YAŞ'TA TERFİ ETTİRİLDİ'

2019 YAŞ’ında tuğamiralliğe terfi etti ve MSB Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı‘na getirildi. 2020’de de MSB Savunma ve Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı oldu. Özetle 3 yıldır MSB Karargâhı’ndaydı ve özellikle Bakan Akar’ın yurtdışı ilişkilerinde özel kalem müdürü gibi çalışıyordu.

Ancak böyle bir isim ne Ağustos başındaki YAŞ’ta terfi ettirildi ne de Cuma günü yayımlanan kararnamede yeni bir göreve atandı.

'YERİNE GELECEK İSİM BALYOZ'DAN HAPİS YATMIŞTI'

Sebep bu mudur yoksa MSB’yle ilgili olarak uzun süredir dillendirilen 'asker-sivil generaller anlaşmazlığı' mıdır, bilinmez; ama iddia o ki, Tuğamiral Özcan Altunbulak Cuma günü istifasını verdi ve telefonlarını kapatarak görevden ayrıldı.

Altunbulak’ın yerine Müşterek Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü’ne Tuğamiral Yavuz Kılıç‘ın getirileceğinin konuşulduğunu da kaydedelim. Balyoz kumpasında 2 yıl hapiste yatan Kılıç, Cuma günkü kararnameyle Napoli’deki NATO görevinden Deniz Eğitim ve Öğretim Komutan Yardımcılığı’na atanmıştı.”


Kaynak: Gazeteduvar
Eklenme tarihi: 24.08.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GOKTAS Yatcilik L..
 ERCAN Denizcilik
 MAYAMARINECYPRUS ..
 POYRAZ Denizcilik
 ATLAS GRUP Denizc..
 KONVOY Denizcilik
 KAPTANOĞLU Denizc..
 ECE Gemi İnşaa
 GOODHOPE Shipping
 SAAT VE SAAT
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim