Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
ITF müfettişleri, denizciler için ödenmemiş ücretlerin 37,6 milyon ABD dolarını geri aldı
Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu'nun (ITF) bugün yayınlanan rakamlara göre, geçen yıl sendikalı gemi müfettişleri denizcilere borçlu olunan 37 milyon ABD dolarından fazla ödenmemiş ücretleri geri aldı.



ITF'in 125 müfettişi ve koordinatörü, yılın büyük bir bölümünde müfettişlerin gemilere binmelerini engelleyen Covid-19 kısıtlamalarına rağmen, binlerce denizciyi ücret talepleri ve ülkelerine iade davalarıyla desteklemek için 2021'de 7.265 teftişi tamamladı.

ITF müfettişleri isimlerini gemilere binip "denetledikleri" için alıyorlar.Denizcileri hakları konusunda eğitiyorlar ve mürettebatı bu hakların uygulanması için destekliyorlar.

Yetkililer 50 ülkede 100'den fazla limanı kapsıyor.

Müfettişler sömürü, fazla çalışma - hatta zorla çalıştırma ve modern kölelik belirtileri için bile - aramak için eğitilmiştir.

Birçok gemide, Müfettişlerin ücret hesaplarını, iş sözleşmelerini inceleme ve kayıtlı çalışma ve dinlenme saatlerini inceleme hakları vardır.

ITF'in Müfettişlik Koordinatörü Steve Trowsdale, "Mürettebata bir gemi sahibi tarafından yanlış oranda veya gemiyi kapsayan iş sözleşmesinde belirtilen orandan daha düşük oranda ödeme yapılması alışılmadık bir durum değildir" dedi.

"Mürettebat genellikle düşük ücret aldıklarında işi çözebilir. İşte o zaman bizimle iletişime geçerler. ITF müfettişleri denizcilerin kendilerine olan borçları geri almasına yardımcı olur."

Toplamda, ITF, 2021 yılında armatörlerden ödenmemiş ücretler ve haklar olarak 37.591.331 ABD dolarını geri aldı.

Trowsdale, denizcilerin ücret taleplerinin yapısının değiştiğini söyledi: "İlgili olarak, iki ay veya daha uzun süreler için ücretlerini ödemediğini bildiren denizcilerin sayısında bir artış görüyoruz, bu da aslında ILO'nun terk etme tanımını karşılıyor."

“Denizciler, bir armatörün finansmanı çözmesini bekleyerek birkaç ay boyunca ücretsiz olarak gitmenin normal olduğunu düşünebilirler, ancak ödeme yapmamanın aynı zamanda bir armatörün onları serbest bırakmak ve işten ayrılmak üzere olduğunun bir işareti olabileceğinin de farkında olmaları gerekir. terk ettiler.”

Bir ITF müfettişi, bir gemi kaptanının mürettebata borçlu olunan ancak henüz ödenmemiş ücretleri saymasını dikkatle izliyor.Uluslararası çalışan denizcilerin çoğuna ABD doları cinsinden ödeme yapılıyor.



ITF, geçen yıl Uluslararası Çalışma Örgütü'ne (ILO) 85 terk vakası bildirdi, bu tarihi bir rekordu.Bu vakaların çoğunda, terk edilmiş mürettebat zaten birkaç hafta veya aylarca ödenmemiş maaşları bekliyordu – fırtınada olanlar da dahil -MV Lidia'yı vur.

Hong Kong merkezli ITF müfettişi Jason Lam, MV Lidia'da çalışan sekiz Burmalı denizciye, Ekim 2021'de karaya oturduktan sonra, gemi kazasına çok yakın olan bir tayfun sayesinde ödenmemiş ücretlerinin neredeyse 30.000 ABD dolarını geri almasına yardım etti. ' onlara borçlu olduğu ücretler, onları terk etti ve onları eve götürmek için herhangi bir yardımı reddetti.

Lam'in denizciler adına haftalarca yürüttüğü kampanyanın etkisi oldu ve 2 Kasım 2021'de mürettebat, tam maaşı ellerinde olmak üzere eve uçtu.

Bir tayfunun ardından gemi enkazının yakınında bırakılan Burmalı denizciler, ITF Müfettişi Jason Lam'ın ödenmemiş ücretlerini neredeyse 30.000 ABD Doları'nı geri almalarına yardımcı olduktan sonra, Hong Kong'dan evlerine dönerken görüntüleniyorlar.




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 24.08.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ASWAN Shipping
 PASİFİK Gemi Onar..
 TAN Tanker
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 ELBA Denizcilik
 GEMPO
 TRIMORYA Denizcil..
 BİRLEŞİK Denizcil..
 YEŞİL DALYAN Deni..
 ALUNA ESTATES S.A
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim