Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Ukrayna'dan tahıl yüklü 3 gemi daha yola çıktı
Ukrayna’nın Odesa ve Pivdennıy Limanı’ndan bu sabah 3 gemi daha Türkiye’ye gelmek üzere hareket etti. Ukrayna tahılı taşıyan gemiler İstanbul Müşterek Koordinasyon Merkezinde emniyetli sevkiyat için denetlenecek.



Ukrayna tahılları 22 Temmuz’da imzalanan tahıl koridoru anlaşması kapsamında Türkiye üzerinden dünya pazarına açılıyor. Ukrayna limanından çıkan gemiler İstanbul Müşterek Koordinasyon Merkezinde (MKM) kontrolleri yapıldıktan sonra ihraç edilmek üzere ilgili ülkelere doğru yola çıkıyor.

3 GEMİ DAHA HAREKET ETTİ

Ukrayna’nın Odesa ve Pivdennıy Limanı’ndan bu sabah 3 gemi daha İstanbul’da denetlenmek üzere hareket etti. Tahıl sevkiyatı kapsamında Ukrayna limanlarından biri olan Odesa Limanı’ndan 2 gemi, Pivdennıy Limanı’ndan ise 1 gemi yola çıktı. Gemiler, İstanbul Müşterek Koordinasyon Merkezinde emniyetli sevkiyat için denetlenecek.



Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı, bugün Ukrayna’dan gelen 1 gemi ile Ukrayna’ya gidecek 5 geminin Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından denetleneceğini kaydetti.



UKRAYNA TAHILLARI TÜRKİYE ÜZERİNDEN DÜNYA PAZARINA AÇILIYOR

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaş yüzünden abluka altında kalan Ukrayna tahıllarının ihracatı yapılamamış ve ihracatı yapılamayan hububat dolayısıyla dünya, gıda krizinin eşiğine gelmişti. Rusya’nın sebep olduğu küresel gıda krizini önlemek için Türkiye kollarını sıvadı. Savaşın başından bu yana arabuluculuk rolü üstlenen Türkiye, Birleşmiş Milletler çatısı altında İstanbul’da iki kez Ukrayna ve Rusya askeri heyetlerini ağırladı. 22 Temmuz 2022’de Karadeniz üzerinden tahıl koridoru oluşturulması için, “Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi” imzalandı. İmzalanan anlaşmanın ardından tahıl taşıyacak gemilerin hazırlık çalışmaları ise tamamlandı. Tahıl yüklü gemiler Odesa, Çornomorsk, Yujnıy limanlarından yola çıkarak İstanbul’daki Müşterek Koordinasyon Merkezi’nde bekletilecek. Denetimlerin ve güvenliğin sağlanmasında rol oynayacak Türkiye, tahılları dünya pazarına açacak.



Kaynak: Kırım Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 25.08.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
 GÜLHAN Denizcilik
 İÇDAŞ A.Ş.
 ÖZLER İskele Ltd...
 NAVİGA Yatçılık
 DELTA Marine Yach..
 KAPTAN Denizcilik
 YALOVA Sualtı Su ..
 MİRAMAR yatcılık
 ICM Havacılık A.Ş
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim