Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
27 Nisan 2024
Haber
Anket
Dünyanın en büyük yolcu gemisi görücüye çıktı
Royal Caribbean, merakla beklenen Icon of the Seas yolcu gemisini resmen duyurdu. Yeni yolcu gemisi hali hazırda en büyük gemi unvanına sahip olan Wonder of the Seas’i geride bırakacak ve dünyanın en büyük yolcu gemisi olacak. Öte yandan kıyaslamak gerekirse, efsanevi Titanik bile bu geminin yanında adeta kayık gibi kalacak.



Icon of the Seas, önümüzdeki yılın sonlarında çıkışını gerçekleştirecek ve 28 Ocak 2024’te ise misafirleriyle birlikte ilk kez yolculuğa çıkacak. Bu gemide tatile gitmek isteyenler ise 25 Ekim tarihinde Royal Caribbean’ın web sitesinde yolculuklarını rezerve edebilirler.

Geminin içinde yok yok



Royal Caribbean’ın Icon of the Seas yolcu gemisi esasında içerisinde her şeyi barındırıyor. Adeta bir yüzen cazibe merkezi olacak olan gemide, denizler üstündeki kategori 6 sınıfı dünyanın en büyük su parkı yer alacak. Geminin bünyesinde ayrıca AquaTheater olarak adlandırılan ve içerisinde restoranların, barların ve pek çok etkinliğin olduğu dev bir alan da yer alacak. Sekiz “mahalleye” sahip olacak geminin üç katı sadece ailelere ayrılacak ve bu üç kat genellikle aile odaklı etkinliklerle donatılacak.

Okyanuslar üstünde 47 metrelik şelale ile fark yaratacak



Geminin içerisinde toplamda 7 tane havuz bulunacak ve bunların dört tanesi üç katlı Chill Island havuz alanında yer alacak. Burada yine restoranlar, clublar ve eğlence alanları bulunacak. Ek olarak içerisinde yine havuz, spa küveti ve Akdeniz yemeklerinin olduğu restoranların bulunacağı alan, Royal Caribbean'ın en sadık konuklarına özel olacak. Yukarıda bahsettiklerimizden çok daha fazlası yolcu gemisinin içerisinde yer alacak. Her katında bitmek bilmeyen 7/24 etkinlikler, mini Central Park, buz pateni, golf sahası, 47 metrelik şelale, kaya tırmanışı gibi uç alanlar Icon of the Seas’ın parçası olacak.

Titanik, Icon of the Seas’in yanında minicik kalıyor



Icon of the Seas, Royal Caribbean'ın en sürdürülebilir gemisi olacak. Sıvılaştırılmış doğal gaz LNG ile çalışacak olan gemi, son teknoloji atık yönetim sistemine sahip olacak. Icon of the Seas tamamlandığında 20 güverte yüksekliğinde, 250.800 gros ton ebatlarında ve tam 365 metre uzunluğunda olacak.

Kıyaslama açısından Titanik yalnızca 269 metreydi. En büyük yolcu gemisi unvanının eski sahip Wonder of the Seas’tan birkaç metre daha büyük olan yeni gemi, maksimum dolulukta 7.600 yolcu (mürettebatla birlikte yaklaşık 10.000) taşıyacak. Geminin maliyeti ise 2 milyar dolar. Son olarak, Royal Caribbean, 2026 yılına kadar Icon sınıfı yolcu gemilerine iki tane daha ekleyerek filosunu büyütecek.




Kaynak: donanimhaber
Eklenme tarihi: 24.10.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZEL Martı Denizc..
 AKUA GROUP Su Ürü..
 ARZU Denizcilik v..
 STARLINE
 MARMARA Denizcili..
 ERDOĞAN Shipping
 AY İnşaat Turizm ..
 JEDI Yacht
 EFYA Denizcilik N..
 KALKAVAN Transpor..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim