Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Galataport İstanbul, 120 kruvaziyer gemi ağırladı, 2023 hedefi 250 gemi
Türkiye’nin en büyük kruvaziyer limanı Galataport İstanbul, açıldığı tarih olan 1 Ekim 2021'den bugüne kadar 120 kruvaziyer gemi ağırladı. Galataport İstanbul 2023 yılında 250 seferle, 650-700 bin yolcu ve mürettebata hizmet vermeyi hedefliyor.



Galataport İstanbul Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan, "Başka limanlar, Galataport İstanbul'u parmakla gösteriyor, örnek alıyor" dedi.

Ayan konuyla ilgili bilgi verirken şunları söyledi:

"1 Ekim 2021 tarihinde, 5 yıllık aradan sonra ilk kruvaziyer gemimizi ağırlamış olduk. 2021 yılını 9 seferle kapattık. 2022, gerçekten bizim için daha görkemli gemileri ağırladığımız bir yıl oldu. Şu ana kadar da 120'yi aşkın gemi ağırladık. 250'ye yakın rezervasyonlarımız bulunuyor. Hedefimiz 1 milyon 500 bin yolcu ve mürettebat. Burada önemli olan başka bir nokta, Galataport İstanbul'un bir ana liman olarak konumlandırılmış olmasıdır. Ana liman, gemilerin İstanbul'da seyahatlerine başlayıp İstanbul'da bitirmiş olmasıdır. Bir geminin burayı ana liman olarak kullanması durumunda sadece liman işletmeciliğine değil, aynı zamanda şehrin birçok fonksiyonuna da dokunmuş oluyor; otellerine, havalimanına, havayoluna, taksisine, yani bütün esnaf faydalanmış oluyor. Rakamsal olarak baktığımızda ise normal turist dediğimiz yani uçakla gelen bir turist, 62 dolar harcama yapıyorsa; ana liman olarak kullanan bir yolcu 8 kat daha fazla harcama yapıyor. 400 dolara yakın harcama yapmış oluyor"

Kasım sonuna kadar sezonun uzayacağını düşündüklerini belirten Ayan, "Aralık ayında da birkaç tane gemi var ama sezonumuzu mümkün mertebe 12 aya yaymak için bütün çalışmalarımızı sürdürdük devir aldığımız günden itibaren. Kruvaziyer sektörü İstanbul Limanı'nda sadece 6 ayla sınırlıydı. İstanbul gibi bir şehrin sadece 6 ay veya yazın değil, 12 aya yayılabileceğini düşünerek girişimlerimizi, pazarlama faaliyetlerimizi bu yönde yapıp aslında ocak, şubat, mart ve aralıkta da yani tek tük de olsa gemiler gelmeye başladı ve bu trendi daha da yaygınlaştıracağız önümüzdeki yıllarda" ifadelerine yer verdi.


Kaynak: turizmgazetesi
Eklenme tarihi: 27.10.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOĞRU Denizcilik
 GROUPSEA Deniz Ta..
 SAROS Dalgıçlık H..
 GULET POINT Yacht..
 NEVMAR Denizcilik..
 OMSAN Lojistik A...
 ATLAS Gözetim ve ..
 ADA YATCILIK ve T..
 ŞENER Tersanecili..
 İKİZLER Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim