Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Nisan 2024
Haber
Anket
Türkiye devreye girdi, tahıl koridoru yeniden açıldı
Türkiye’nin yoğun diplomasisi sonuç verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Bakanı Şoygu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yaptıkları görüşme sonrasında tahıl koridorunun yeniden açıldığının müjdesini verdi. Erdoğan gazetecilerin 'Putin'i nasıl ikna ettiniz' sorusuna cevabı ise "'Önce Biden'a sonra size anlatacağım" oldu. Rusya Savunma Bakanlığı ise Erdoğan'ın açıklamalarından dakikalar sonra Ukrayna tarafından gerekli yazılı garantiler aldıklarını ve koridorun yeniden açıldığını belirtti.



Rusya Devlet Başkanı Putin Tahıl Koridoru Anlaşması’nı askıya alındığını geçtiğimiz günlerde açıkladı. Dünyayı tedirgin eden bu karar sonrası Türkiye yeniden devreye girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen telefon görüşme sonrasında Kremlin tarafından yapılan açıklamada Putin’in Erdoğan’dan ‘garanti’ istediğini belirtildi.

TÜRKİYE'NİN ÇABASI SONUÇ VERDİ

Sivastopol kentinde savaş gemilerine ve sivil gemilere yönelik düzenlenen saldırı sonrasında askıya alınan tahıl koridorunun hareket ettiği gemilerin geçişi askıya alındı. Tahıl sevkiyatı için belirlenen koridordan şimdilik gemilerin hareket etmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Rusya’yı yine Türkiye ikna etti.

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ: KORİDOR YENİDEN AÇILDI

Dünyanın gerek Türkiye gerek ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan oluşan krizi çözmek için yardım beklediği bugünde Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi paylaştı. AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, Putin ile görüşmesini hatırlattı ve bugün Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüşeceğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın görüşmesi sonrasında Erdoğan tahıl sevkiyatının eskiden olduğu gibi devam edeceğini duyurdu.

ERDOĞAN: BIDEN’A ANLATACAĞIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısının ardından gazetecilerin ‘Putin’i nasıl ikna ettiniz, şartları ne oldu’ sorusuna “Önce Biden’a sonra size anlatacağım” ifadelerini kullandı.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Rusya Savunma Bakanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden sonra açıklama yaptı. Rusya'nın aldığı garantileri yeterli bulduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

BM'nin katılımı ve Türkiye'nin desteği sayesinde tahıl anlaşmasıyla ilgili Ukrayna tarafından gerekli yazılı garantiler alabildik. Rusya, aldığı garantileri yeterli buldu, tahıl anlaşmasındaki katılımına devam edecek.

GIDA FİYATLARI TAVAN YAPMIŞTI

Rusya’nın Tahıl Koridoru Anlaşması'nı askıya alması sonrası Chicago Ticaret Borsası'nda (CBOT) buğday vadeli işlemleri yüzde 7,7 artarak son iki haftanın en yüksek düzeyine çıktı. Un ve mısır vadelilerinde de artış yaşandı. Mısır fiyatları yüzde 2,8; soya yağı da yüzde 3 yükselmişti.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* Tahıl koridoru için gelen gemiler İstanbul çevresinde bekliyor
* MSB duyurdu: Ukrayna’dan gemi çıkışı olmayacak!
* Rusya, tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldı




Kaynak: Tgrthaber
Eklenme tarihi: 03.11.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATLAS GRUP Denizc..
 ORSA Tanker İşlet..
 BEYA Denizcilik
 HDR Denizcilik
 ALUNA ESTATES S.A
 FARİN Turizm
 EKSİM Denizcilik
 ELİT Denizcilik S..
 HUG Denizcilik
 TUNCMETE Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim