Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Melektaşını bıçaklayarak öldüren Filipinli denizciye 20 yıl ceza
Mayıs ayında Los Angeles'a doğru seyir halinde olan MSC Ravenna isimli konteyner gemisinde bir kişiyi 31 kez bıçaklayarak öldüren 44 yaşındaki Filipin mürettebat Michael Dequito Monegro ile ilgili dava görüldü.

Olaydan iki yıl sonra, Kaliforniya'daki bir ABD Bölge Mahkemesi tarafından Michael Dequito Monegro 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.



Michael Dequito Monegro'yu mahkum eden yargıç, Monegro'nun "davranışının alışılmadık derecede iğrenç ve acımasız olduğunu" söyledi.

Monegro, 153.000 gros tonluk Liberya bayraklı bir konteyner gemisi olan MSC Ravenna'da denizci olarak çalışıyordu . Olay meydana geldiğinde, gemi Güney Kaliforniya'dan yaklaşık 80 deniz mili uzaklıkta ve Şanghay'dan Los Angeles Limanı'na yaptığı iki haftalık yolculuğunun sonuna yaklaşıyordu.

Federal ajanlar, gemi Los Angeles Limanı'na yanaştıktan sonra Monegro'yu tutukladı ve Mayıs 2022'de, gemideki bir kişiye karşı geminin güvenli seyrini tehlikeye atması muhtemel bir şiddet eylemi işlemekten suçlu bulundu.

Savcılar ceza mütalaasında “Sanığın davranışının trajik etkisi abartılamaz” dedi.

Savcılar mahkemeye, diğer mürettebat üyelerinin Monegro'nun kurbanı bıçaklayıp öldürmesine tanık olarak travma geçirdiklerini söylediler.

Müfettişler, 20 Eylül 2020'de MSC Ravenna'da meydana gelen olayları bir araya getirdiler . Günlük iş görevleri verildikten sonra, Monegro bir koridorda maktul M.S. ile karşılaştı ve birkaç mürettebatın gözü önündeyken onu bıçaklamaya başladı. Kurban Monegro ile boğuştu, bu ellerinde savunma yaraları olmasına neden oldu. Monegro'nun daha sonra kurbanın üstüne çıkıp onu bıçaklamaya devam ettiğinde güverteye düştüler. Monegro, kurbanın tulumlarından ikinci bir bıçak aldı ve onu her iki bıçakla da bıçakladı. Monegro daha sonra müfettişlere kurbanı bıçaklamayı ancak devam edemeyecek kadar yorulduğunda bıraktığını söyledi. Mahkeme tutanaklarında adı sadece "MS" olarak geçen kişinin, toplam 31 yerinden bıçaklanarak öldürüldünü ve birden fazla bıçak darbesiyle hayatını kaybettiğini yazıyor.

Diğer mürettebat, Monegro'ya bir çöp tenekesi atmak da dahil olmak üzere onu durdurmak için müdahale etmeye çalıştı, ancak eylemleri başarısız oldu. Geminin kaptanı, başmühendisi hepsi olay yerine geldi ve Monegro'yu kurbandan ayırmaya ve bıçakları bırakmaya ikna eden kaptandı. Monegro bir kabine kapatıldı ve mürettebat üyeleri, yolculuğun geri kalanında kapıyı korumakla görevlendirildi.

İki tanık, FBI Özel Ajanı'na Monegro'nun "Ailemi yok eden sensin" dediğini duyduklarını söyledi. Saldırıya tanık olan bir mürettebat üyesine göre, kurban, Monegro kendisine saldırmadan önce gemi için mürettebat değişikliği hakkında konuştuğunu iddia etti.




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 11.11.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BİLGİLİ Denizcili..
 GİSAN Gemi
 CEO Maritime Co.
 YAREN Denizcilik
 AKUA GROUP Su Ürü..
 SOTRAMP Denizcili..
 MY SHIP Group S.A..
 BLUE DE NIMES
 GLOBUS Uluslarara..
 ARSLAN Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim