Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Ceyport Limanı'nın 'ÇED olumlu raporu' iptal edildi
Tekirdağ'da, Ceyport Limanı'nda kapasite artışı için verilen ÇED olumlu raporu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) başvurusu üzerine mahkeme tarafından iptal edildi.

TMMOB Tekirdağ temsilciliği, Ceyport Tekirdağ Uluslararası Liman İşletmeciliği'nin yapılması planlanan 'liman kapasite artışı' projesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın verdiği ÇED olumlu kararının iptali için Tekirdağ İdare Mahkemesi'ne açtığı davada, mahkeme, iptal kararı verdi. Kararın ardından TMMOB Tekirdağ Temsilcisi Cemal Polat, üyelerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, limanda yapılan işlemlerinin durdurulması gerektiğini söyledi. Polat, "ÇED olumlu veya ÇED gerekli değildir kararı bulunan projelerde kapasite artışı veya genişletilmesinin planlanması halinde, planlanan projenin etkileri, mevcut karara esas çevresel etkileri ile birlikte kümülatif olarak değerlendirilir. Mahkeme kararında katı atık ve sıvı atık miktarları ile bertaraf konusunda kümülatif hesaplamaların yapılmadığı, dolayısıyla eksik işlem tesis edildiği, bu yönüyle ilgili mevzuat açısından uygun olmadığı, çevre üzerinde ve insan sağlığı üzerinde verebileceği zararların belirsiz olduğunu, ortaya koydu. Liman kapasite artış projesi için gerekli yeterli titreşim ölçümlerinin yapılmadığı, bu açıdan eksik işlem niteliğinde olduğu, projenin inşaat aşaması ve deniz dip tarama inşaat aşamasında mevcut limanın işletilmesine ait gürültü hesaplamalarının dahil edilmediği, anlaşıldı. Dolayısıyla mevcut proje ile yeni projenin birlikte kümülatif olarak değerlendirilmediğine karar verildi. Dolayısıyla eksik işlem tesis edildiği, ilgili mevzuat açısından uygun olmadığı, çevre üzerinde ve insan sağlığına verebileceği zararların belirsiz olduğu belirtildi. Yerleşim alanları üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesinde; ilgili mevzuat esas risk puan aralıklarına ilişkin değerlendirmelerin yapılarak sağlık koruma bandı mesafelerinin belirlenmediği, bu açıdan yerleşim alanları etkisi bağlamında eksik işlem niteliğinde olduğu ortaya çıktı" dedi.



Limanda, aktif faylar, depremsellik ile jeolojik, jeoteknik yapı bağlamında değerlendirme yapılması gerektiğini söyleyen Polat, bu konuda detaylı etüt raporunun bulunmadığını kaydetti. Polat, "Liman kapasite artışı kapsamında yapılması planlanan kazıklı temellerin hesap detayları hakkında bilgi, belge ve proje olmadığı, bu durumun proje kapsamında yapılacak kazıklı temel tasarımın deprem mühendisliği açısından değerlendirilmesi bağlamında eksik işlem niteliğinde olduğu belirlendi. Kararda, katı atık ve sıvı atık miktarları ile bertaraf ile gürültü titreşimi, toz ve gaz emisyonları konusunda kümülatif hesaplamaların yapılmaması bakımında ÇED yönetmeliği esas olmak üzere ilgili mevzuat açısından ve eksikliklerin bulunduğu, mevcut haliyle uygun tutarlı olmadığı görüş ve değerlendirmelerine yer verilmiştir. Bu gerekçelerle ÇED olumlu kararının iptaline karar verilmiştir" diye konuştu.




Kaynak: DHA
Eklenme tarihi: 1.12.2022




Share |




YORUMLARINIZ


tuzu kuru vatan hainleri
Limanı durdurun.orda acliktan birbirinizi yersiniz memlekete iş alanı sahasi lazım. kim bisey yapsa engellemek isteyen birileri hep hazır bekliyor.adam zaten limanı yapmış. sadece denize kazikli temel direk cakarak iskeleyi uzatma istiyor..işin garibi adam kaziklarida çaıkmış birtek beton atmasi kalmış.madem yaptirmayacaktiniz adama ne diye milyonlarca dolar masraf yaptirdiniz.iskelenin uzatilmasinin kimseye bir zarari yok...bu ülkeye kim niye yatirim yapsin. yabancı sermaye Türkiyeye böyle sacma kanunlar varken gelirmi...avrupada devletler ülkelerine yatirim yapacak olanlar herturlu kolayligi saglarken bunu turkiyede kimlerin yargi yoluyla durdurdugunu tüm Türk halkı görmedi...ülkede herseye karşı olan bu zihniyeti kontrol edenler.amerikadan verilen talimatla.sozde Çin yatirimlarina darbe vurmak istiyor..ama turkiye ..

Yazan: Alparslan bozkurt - 3.12.2022 15:01:48




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 MEHTAP Denizcilik
 ONUR Deniz Nakliy..
 SOLAR Gemi Kurtar..
 ÖZPINAR Denizcili..
 PAŞA I.T.S. Ltd.
 EGETAN Denizcilik
 SEAHORSE Shipping..
 GLOBUS Uluslarara..
 FIRST GROUP Inter..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim