Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Rus petrolüne yaptırım sonrası gemiler Boğazlarda yığıldı
Batı’nın Rus petrolüne getirdiği tavan fiyat sınırlamasından en çok etkilenen ülkelerden biri Türkiye oldu. İngiliz Financial Times gazetesi, Karadeniz’den gelen Rus petrol tankerlerinin Boğazlarda yığıldığını, Ankara’nın tüm gemilerden yeni “sigorta garantisi” istediğini aktardı.

Batılı ülkelerin Rus petrolüne tavan fiyat sınırlaması getirmesinin ardından uluslararası basın, petrol tankerlerinin Türkiye kıyılarına yığıldığını aktardı.

İngiltere'nin önde gelen yayın kuruluşlarından Financial Times, Boğazlardan geçmeyi bekleyen yaklaşık 19 petrol tankerinin sıraya girdiğini Boğazlar yakınlarında yoğunluk oluşturduğunu aktardı. Petrol ticareti yapan kurumlara ve uydu görüntülerine göre gemiler, Türk sularından geçmek için beklerken Ankara da tüm gemilerden “yeni sigorta garantisi” talep ediyor.

Batılı hükümetler, Ukrayna işgali nedeniyle Moskova’nın petrol gelirlerini sınırlamak üzere cuma günü Rus petrol ihracatına varil başına 60 dolar tavan fiyat sınırlaması getirmişti. Rusya ise tavan fiyat kararına, küresel enerji piyasalarında istikrarsızlığa yol açacağı gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Financial Times'a konuşan petrol şirketlerinden dört yönetici, Türkiye'nin gemilerden yeni sigorta belgeleri istediğini bildirdi. 29 Kasım'dan bu yana bekleyen gemilerin İstanbul ve Çanakkale Boğazları yakınında demir attığı belirtiliyor.

Karadeniz’den gelen Rus petrol gemilerinin yanı sıra Kazakistan gemilerinin de uygulama nedeniyle beklediği kaydedildi.

SİGORTA KURUMUNDAN AÇIKLAMA: ŞU ANDA VEREMİYORUZ

Gemileri risklere karşı sigortalayan London P&I Club ise Türkiye'nin taleplerinin normalde istenen bilginin “çok ötesinde” olduğunu açıkladı. Kurum, yaptırımlar altında bile şu anda bu tür bir garanti teminatı vermenin mümkün olmadığını duyururken, Kurumun CEO'su Nick Shaw da ilgili makamlarla sorunun çözümü için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan bir yetkili ise Türkiye'nin yeni politikasının Boğazlardan gemi geçişlerini aksatabileceğinin farkında olduklarını ve daha önce Rus petrolüyle ilgili endişeleri Türk makamlarına ilettiklerini ifade etti.

Financial Times daha önce de Rusya'nın Batı'nın yaptırımlarına karşı 100’ün üzerinde tanker satın alarak ‘gölge filo’ kurduğunu yazmıştı. Filonun öncelikli rotaları arasında Türkiye’nin de olduğu belirtilen haberde, Avrupa'nın kıstığı Rus petrolünün daha büyük alıcıları haline gelen Hindistan, Çin ve Türkiye gibi ülkelere tedarik için gölge filonun kullanılacağı belirtilmişti.




Kaynak: Sözcü
Eklenme tarihi: 6.12.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CVS Denizcilik
 CAN Dış Tic. ve L..
 ANGELS PRO ACTION
 BYZAS Turizm
 UMAR Denizcilik S..
 EKOL Denizcilik
 ORCA Denizcilik N..
 DUMAN Gemicilik v..
 OLAY NAUTIC
 KARAS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim