Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Türkiye'nin MİLGEM başarısı Çin ordusunun takibinde: Çığır açtılar
Çin ordusu, Türkiye'nin savaş gemisi inşasındaki başarısını konuşuyor. Milli Gemi projesi MİLGEM ile Türkiye'nin dünyada gemi inşası sahnesindeki bir izleyiciden katılımcıya dönüştüğü ifade edildi. Türkiye'nin sadece 4 yılda, gemi inşa sanayisinde bir çığır açtığı belirtildi.

Türkiye'nin yerli savunma sanayii alanında imza attığı başarılar, Çin ordusunun da yakın takibinde. Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) resmi yayın organı PLA Daily, savaş gemileri ve savunma sistemleri alanında imza atılan başarıları, sayfalarına taşıdı.

Makalede, "Dünya Kupası'nda Katar'ın özel misafiri" olarak nitelendirilen Türk Donanması'na ait Burgazada fırkateyni, birçok Ortadoğu ülkesince tanındığı belirtildi. Türkiye'nin MİLGEM projesi, kapsamında üretilen ADA sınıfı üçüncü gemisi Burgazada'nın, 2018 yılında İstanbul Tersanesi'nden suya inerek görevine başladığı hatırlatıldı.

TÜRKİYE İZLEYİCİDEN KATILIMCIYA DÖNÜŞTÜ

Makalede, ABD Kongresi'nin 1974'te, Kıbrıs Barış Harekatı'nın başlamasıyla Türkiye'yi şaşırtacak bir karar aldığını ve ülkeye silah ambargosu uyguladığı hatırlatıldı. Ambargo nedeniyle, ABD yapımı 10'dan fazla muhribi teslim alamayan ve filosu gelişmiş savaş gemilerinden yoksun olan Türkiye'nin, utanç verici bir durumla karşı karşıya kaldığı ifade edildi. Ambargonun, doğrudan ve dolaylı milyarlarca dolar ekonomik kayba yol açtığı belirtildi.

O günlerden ders alan Türkiye'nin, kendi gücüyle savaş gemisi üretmek için harekete geçtiği belirtildi. Milli Gemi projesi MİLGEM'in başlamasıyla, Türk gemi inşa sanayiinin kendi gücüne dayanarak gemi inşası yolunda başarıyla ilerlediği ve dünyada gemi inşası sahnesindeki bir izleyiciden katılımcıya dönüştüğü ifade edildi.

Hükümetin, 2004 yılında MİLGEM'i yeniden planlayarak 1,5 milyar dolar yatırım yaptığı belirtilirken, yerli bir modern savaş gemisi inşa edilmesi kararı alındığı ve dört yıl sonra, Heybeliada'nın suya inerek dünyayı şaşırttığı vurgulandı.

Türkiye'nin, inovasyonun temellerini attığı, 50'nin üzerinde bilimsel araştırma enstitüsü ile iş birliği yaptığı ve tasarım ekipleriyle çalışarak üretim hatları inşa ettiğine dikkat çekildi.

"ERDOĞAN TAM BAĞIMSIZLIĞIN ÖNEMİNİ VURGULUYOR"

PLA Daily makalesinde, Türkiye'nin sadece savaş gemisi ihtiyacını karşılamadığı, ayrıca bu alandaki ihracat rakamlarını da katladığı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:

"Pakistan, Temmuz 2018'de 4 adet ADA sınıfı korvet satın aldığını açıkladı. Bu, o dönem Türkiye'nin en büyük savunma donanımı ihracatı projesiydi. Bunu, Kazakistan ve başka ülkelerden alınan siparişler izledi. 2002 yılında 200 milyon dolar seviyesindeki savunma ihracatı 2020 itibarıyla 2 milyar doları geçti. Türkiye, büyük ölçekli bir hava savunma fırkateyni inşa etmeyi hedefliyor 2002 yılında 200 milyon dolar seviyesindeki savunma ihracatı 2020 itibarıyla 2 milyar doları geçti. Türkiye, büyük ölçekli bir hava savunma fırkateyni inşa etmeyi hedefliyor"

Türkiye'nin İstanbul Tersanesi'nde, daha sonra ADA sınıfı tasarımına dayanılarak geliştirilen daha ileri bir model olan İstanbul sınıfı fırkateyni tanıtıldığı bu geminin donanımlarının yerlilik oranının yüzde 80'e ulaştığı belirtildi.

Makalede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara atıfla, "Erdoğan savunma sanayiinde tam bağımsızlığın önemini vurguluyor" ifadesine yer verildi. Türkiye'nin sadece 4 yılda, gemi inşa sanayisinde bir çığır açtığı belirtildi.

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNDE YERLİ DÖNÜŞÜM

Makalede, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almasından sonra ABD ile yaşadığı krizin, yine bir ABD ambargosu ile sonuçlandığına dikkat çekildi. Bunun üzerine Türkiye'nin de hızlı bir şekilde HİSAR sistemini geliştirdiği ifade edildi.

HİSAR'ın menzilinin çok uzun olmasa da, komşu ülkelere göre savunma kabiliyeti üstün bir sistem olduğu belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye, 35 mm'lik uçaksavar mühimmatları ve Atmaca gemisavar füzeleri gibi yerli sistemlerle donatılmış savaş gemilerini modernize etme çabalarını sürdürüyor. Türk ordusu, mart ayında Avrupalı teşekküller ile iş birliği yapma konusunda anlaştı. Türkiye, en iyi örnekleri çalışıp donanımlar geliştirerek gemi radarları, muharebe ve silah sistemleri üretecek."





Kaynak: Star
Eklenme tarihi: 9.12.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 INTERTRANS Denizc..
 A1 Denizcilik
 ARZU Denizcilik v..
 ARZU YATCILIK TUR..
 KARADENİZ Yatçılı..
 DİZMAN Denizcilik
 PASİFİK Gemi Onar..
 ORSA Tanker İşlet..
 ATASOY Grup Deniz..
 İSTANBUL DENİZCİL..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim