Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye'nin gönderdiği yardım gemisi Lübnan'a ulaştı
Mersin Taşucu Limanı'ndan dün yola çıkan 43 TIR'lık ve 1023 tonluk insani yardım gemisi Lübnan'ın Trablusşam Limanı'na ulaştı.

Türkiye'den gelen gemiyi karşılama törenine Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, Lübnan Yüksek Yardım Komitesi Başkanı Tümgeneral Muhammed Hayır, Trablusşam Limanı Müdürü Ahmed Tamir ile Lübnan İçişleri Bakanlığı yetkilileri katıldı. Karşılama için düzenlenen törende konuşan Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ulusoy, Lübnan Başbakanı Necib Mikati'nin 1 Şubat'ta Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin, Türkiye'nin Lübnan'a yönelik insani yardımlarının artmasına vesile olduğunu ifade etti.



Bu ziyaretin ardından Erdoğan'ın, Lübnan İçişleri Bakanlığı'na bağlı güvenlik kurumlarında görevli toplam 43 bin 700 personele dağıtılmak üzere gıda yardımı gönderilmesi için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) talimat verdiğini hatırlatan Ulusoy, "Bu çerçevede, Lübnan güvenlik kurumlarına geçtiğimiz aylarda 3 ayrı sevkiyatla toplam 1036 tonluk gıda yardımı teslim ettik." dedi. Türkiye'nin Lübnan'a yaptığı toplam yardımlara değinen Ulusoy, şunları söyledi:

Bugün Trablus Limanı'nda karşıladığımız 43 TIR'lık 1023 tonluk yeni yardım sevkiyatıyla beraber, 2022 senesi içerisinde Lübnan güvenlik kurumlarının mensuplarının istifadesi için toplam 2059 ton yardım ulaştırılmış olacaktır. Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı'mızca Lübnan Silahlı Kuvvetleri’ne yapılan yardımlar bu yıl da sürmüştür. Son olarak geçen Nisan ayında gönderilen 80 tonluk gıda ve yedek parça yardımı, Türkiye’nin Lübnan’ın güvenlik ve istikrarına atfettiği önemin somut bir göstergesini teşkil etmiştir. Türkiye, güvenlik kurumlarına ilaveten, Lübnan’ı sağlık alanında da desteklemeye devam etmiştir. Bu çerçevede, Lübnan Kamu Sağlığı Bakanlığı tarafından kamu hastanelerinin acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla iletilen tıbbi malzeme ve ilaç talebini yanıtsız bırakmayan Türkiye, geçen Ağustos ayında yaklaşık 90 tonluk ilaç ve tıbbi sarf malzemesini Lübnan makamlarına hibe etmiştir.

Türkiye'nin sadece devlet kurumlarıyla değil, sivil toplum kuruluşlarıyla da Lübnanlıları zor günlerinde yalnız bırakmadığını belirten Ulusoy, "Geçtiğimiz ramazan ayında, AFAD’ın koordinasyonunda ve 17 Türk sivil toplum kuruluşunun iştirakinde düzenlenen 'İyilik Gemisi' faaliyeti ile gönderilen 1000 tonluk gıda ve un yardımı, Lübnan sathında 96 farklı dağıtım noktasında 50 bin aileye ulaştırılmıştır." bilgisini verdi.

Türkiye'nin, dost ve kardeş Lübnan halkının iyi günde olduğu gibi kötü günde de yanında olduğunu kanıtladığını söyleyen Ulusoy, "Türkiye, Lübnan’la dayanışma içerisinde hareket etmeyi her zaman sürdürecektir." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DEN DAHA ÇOK YARDIM BEKLİYORUZ"

Lübnan Yüksek Yardım Komitesi Başkanı Tümgeneral Hayır da öncellikle Başbakan Mikati'nin selamlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkına iletmek istediğini kaydetti. Türkiye'nin Lübnan'a ilk defa yardım etmediğini ve bunun da son olmadığını vurgulayan Hayır, "Güvenlik kurumlarına yönelik yardımlarınız devletimiz için büyük bir manevi destek de teşkil ediyor. Elbette sadece güvenlik kurumlarına değil, Lübnan halkına yönelik de unutulmayan yardımlarınız oldu. 3 ay önce de 17 TIR'lık sağlık malzemesi teslim edildi. Onurun simgesi olan Türkiye'den daha çok yardım bekliyoruz." diye konuştu. Türkiye, son olarak 25 Ağustos'ta, 23 tırlık ve 512 tonluk üçüncü insani yardım gemisini Lübnan'a göndermişti.


Kaynak: Ulusal.com.tr (AA)
Eklenme tarihi: 13.12.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KEVSER Denizcilik
 AKIN AKSU Yat
 ST Shipping Surve..
 PEARL NAVAL GLOBA..
 BURAK Denizcilik
 YAREN Denizcilik
 DERİN Dalgıçlık
 DOST Denizcilik
 BOYBEYİ Denizcili..
 FUDEN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim