Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Balina avcılarına "yüzde 50" zarar!
Japon balina gemileri, Kanadalı Kaptan Paul Watson'un Sea Shepherd (Deniz Çobanı) doğayı koruma örgütünün mücadelesi sayesinde, bu yılki av mevsiminde normalin yarısı kadar balina avlayabildi. Sea Shepherd somut sonuçtan memnun...

5 gemili Japon balina avı filosunun en büyük "top zıpkını" gemisi Nisşin Maru'nun dün Tokyo limanına girmesiyle Deniz Çobanı'nın somut başarılı sonucu da ortaya çıktı.

Güney Kutbu (Antarktika) bölgesinde Kasım-Mart döneminin yaz mevsiminde 935 balina avlamayı hedefleyen Japonya, sadece 506 minke balinasıyla bir çatal kuyruklu balina avlayabildi.

Balina avını büyük çapta sürdüren tek ülke olan Japonya, "bilimsel araştırma" iddiasıyla et tüketimi için balina avlıyor. Dünya Balina Avı Kurulu, 1986'da tüm türlerde balina avını yasaklamasına rağmen Tokyo hükümetine izin verdi.

Kaptan tutuklu

Sea Shepherd'ın "süper hızlı" trimaran teknesi Ady Gil'in Yeni Zelandalı Kaptanı Peter Bethune, Ady Gil ocak başında Japon balina gemilerince batırıldığı için, jetski ile Japon "Şonan Maru-2" balina teknesine şubatta tek başına gizlice çıkmıştı.

Kaptan Bethune, Şubat ayındaki olay sırasında, eski ABD kanunlarında yer alan "Yurttaş'ın Suçluyu Tutuklama Hakkı"na dayanarak Japon balina gemisinin kaptanına "tutuklama bildirisini" okudu.

Kaptan Bethune'un "manifestosu" şöyle diyordu: "Gemimize 3 milyon dolarlık zarar verdiniz. İlk limana gidiniz ve teslim olunuz."

Sonuçta Kaptan Betkhune'un kendisi, bu simgesel eylemiyle gönüllü olarak Şonan Maru mürettebatına teslim oldu. Bethune, 12 Martta Tokyo limanına girişte de Japon emniyet elemanlarınca tutuklandı.

Kaptan Bethune, Japon gemilerine gizlice girmek ve Deniz Çobanı'nın verdiği hafif zarardan muhtemelen 1 yıl hapis cezası talebiyle yargılanacak.

İnsan, tabiata büyük kötülüğü yapan tek canlı

Sea Shepherd'ın 33 yıllık öncüsü, kurucusu Kaptan Paul Watson (59), "bu yıl Japon balinacılarına karşı somut sonuç aldık" diyor.

Watson, Greenpeace (Yeşilbarış) örgütünün "atıl eylemlerine" karşı çıktığı ve doğa için şiddetli mücadele etmek gerektiğini düşündüğü için Greenpeace'in kurucusu Kanadalı David McTaggart'ın (1932-2001) yardımcılığından ayrılmıştı.

Sea Shepherd'ın balinaları koruması, aslında "insan, tabiata büyük kötülüğü yapan tek canlıdır" diyen Kaptan Watson'un "insan vahşetine" karşı çıkışının boyutu. Watson, "dünya nüfusu ancak ve ancak zamanla 1 milyara inerse yeryüzü kurtulabilir" görüşünü savunuyor.

Deniz Çobanı örgütünün Japon balinacılarla mücadele yöntemleri arasında şunlar var: Çok yüksek desibelli ses dalgaları yaymak, balina gemilerinin güvertelerine çok kaygan "metocel" kimyasal maddesi ve boya topları fırlatmak, kokmuş tereyağı (bütirik asit) savurmak, gemi uskurlarına şaftı felç ettirici halatlar sardırmak.

Eklenme tarihi: 13.04.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 IMB Shipping and ..
 KOPUZ Denizcilik
 BABAYLON Hotel
 ARZU YATCILIK TUR..
 NEW MOON Shipping..
 NARAL Deniz Taşım..
 CK Shipping
 GLOBUS Uluslarara..
 CVS Denizcilik
 EMEK MARIN Ltd. S..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim