Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Çin, dünyanın en büyük konteyner gemisini üretti
China State Shipbuilding Corporation (CSSC), MSC Tessa mega gemisini Mediterranean Shipping Company'ye teslim etti. MSC Tessa, şimdiye kadar yapılmış en büyük konteyner gemisi oldu.



Çinli gemi yapımcısı Hudong-Zhonghua Shipbuilding, 24.116 TEU'luk dev konteyner gemisi MSC Tessa'yı sahibi Mediterranean Shipping Company'ye (MSC) teslim ettiğini duyurdu. İnşa edilen bu mega gemi kabaca dört futbol sahasına eşit bir güverte alanına sahip.

Tek seferde 24 binden fazla konteyner taşıyor

MSC Tessa, güvertesinde 26 katmana kadar istiflenerek toplamda 24.116 adet standart tip konteyner sığdırabiliyor. 400 metre uzunluğunda ve 61,5 metre genişliğindeki dev gemi, tek seferde 240.000 tondan fazla yükü taşıyabiliyor. Gemi yapımcısı, EEDI enerji verimliliğini optimize edebilen, sera gazı emisyonlarını ve yakıt tüketimini azaltabilen şaft jeneratörünün de ilk kez kullanıldığını belirtiyor. Gemi yapımcısı ayrıca ilk geminin yanı sıra ailenin ikinci gemisinin denemelerinin bittiğini ve diğer iki konteyner gemisinin de yapım aşamasına olduğunu aktarıyor.



Öte yandan MSC Tessa, benzeri diğer devasa konteyner gemilerinden radikal ölçüde büyük değil hatta aralarında farklar çok minimal. Ancak geminin tasarımında verimliliğe büyük ölçüde önem gösterilmiş. Bunun nedeni de elbette liman kısıtlamaları. Bu sınırlara uymak için geminin boyutu istendiği kadar büyütülemiyor. Ancak alan tasarrufları sayesinde gelişim görmek mümkün. Nitekim bu alanın önceki sahibi Maersk Triple-E, 18.000 konteyner kapasitesiyle 12 yıldır zirvedeydi. Ancak benzer boyutlardaki MSC Tessa gemisinde kapasite yüzde 34 oranında artırılmış.

MSC, Ağustos ayına kadar bunun gibi üç gemi daha bekliyor. Offshore Energy'ye göre bu dört gemi MSC'ye toplamda yaklaşık 600 milyon dolara mal oldu. Bununla birlikte İsviçre merkezli konteyner taşımacılığı devinin sipariş defteri hayli kabarık. Firma, yeni yapılanlar da dahil olmak üzere 134 adet konteyner gemisi siparişiyle sektörün açık ara lideri. Sipariş ettiği tüm gemiler farklı ülkelerdeki dev üreticiler tarafından inşa ediliyor. Bununla birlikte gemiler LNG, amonyak veya konvansiyonel yakıtla çalışabilecek. Böylece geleceğe hazır bir filo oluşturulmuş olunacak.





Kaynak: donanimhaber
Eklenme tarihi: 16.03.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SERVER Denizcilik..
 APM Denizcilik Na..
 PASİFİK Gemi Onar..
 GENÇER Denizcilik
 EVMAR Denizcilik
 NARAL Deniz Taşım..
 GOKTAS Yatcilik L..
 KLAS Gemi acental..
 İSKOMARİNE Denizc..
 DOĞRU Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim