Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Seabourn, Seabourn Odyssey’i satarak küçülüyor
Pandemi sonrası gemileri satarak küçülen şirketlere Seabourn, 6 gemisinden biri olan Seabourn Odyssey’I satarak katıldı.

COVID-19 salgınının ardından gemi satan kruvaziyer şirketlerine 6 gemisinden biri olan 458 yolcu kapasiteli Seabourn Odyssey’i Mitsui OSK Lines, Ltd.,’e satarak küçülme operasyonuna ana şirketi Carnival Corporation olan Seabourn da katıldı. Seabourn gemiyi Japon pazarına yönelik deniz yolculukları sunan bir Japon şirketine sattığını duyurdu.

Seabourn Odyssey’i satın alan Mitsui OSK Lines, Ltd., gemiyi önümüzdeki 17 ay boyunca Seabourn'a geri kiralayacak. Böylece Seabourn şu anda Seabourn Odyssey'in programında olan tüm seferleri sunmaya devam edebilecek. Hiçbir sefer iptal edilmeyecek.



Seabourn Odyssey'nin Seabourn için son yolculuğu 22 Ağustos 2024 olarak duyuruldu. İlk olarak 2009'da tanıtılan Seabourn Odyssey, Seabourn'un altı gemisinden en eskisidir. Hizmet verdiği 14 yıl boyunca sefer yaptı

MOL'A KATILDIĞINI GÖRMEKTEN MUTLUYUZ

Seabourn başkanı Natalya Leahy, "Seabourn Odyssey'in konuklarımızı son 14 yıldır dünyanın dört bir yanına taşımasından gurur duyuyoruz ve onun harika bir şirket olan MOL'a katıldığını görmekten mutluyuz" dedi.



Seabourn Odyssey'in ayrılışı, lüks gemi yolculuğunda liderlerden biri olarak kabul edilen Seabourn markası için önemli bir küçülmeyi temsil ediyor. Gemi halen Seabourn'un yolcu kapasitesinin yaklaşık %16'sını oluşturuyor.

Seabourn Odyssey'nin Seabourn filosundan ayrılışı, hattın ana şirketi Carnival Corporation'ın, COVID-19 salgınının neden olduğu gelirlerde büyük bir gerilemenin ardından finans merkezini eski haline getirmek için yaptığı mücadelenin göstergesi oluyor.

BORÇ 34,55 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ

Pandemideki gerileme, ödeme gücünü korumak için şirketi muazzam miktarda borç almaya zorladı. Halen ödernmesi gereken Aralık ayı itibarıyla şirketin toplam borcu, 2020'nin başındaki 12 milyar doların altındayken 34,55 milyar dolara yükseldi.

Seabourn, Carnival Cruise Line , Princess Cruises ve diğer altı gemi markasının ana şirketi olan Carnival Corporation , son en iyi yılı olan 2019’da yaklaşık 2,9 milyar dolar kar elde etmişti.

Carnival Corporation'ın son finansal manevraları , maliyetleri azaltmak ve geliri artırmak amacıyla en az kârlı gemilerini elden çıkarmak, kalan gemilerdeki hizmeti kesmek ve gemi hizmetleri için ücretleri artırmak olarak görüldü.

Carnival Corporation da şimdilik dokuz markası için yeni gemi siparişlerini durdurdu . Seabourn, Seabourn Odyssey satışının Carnival Corporation'ın kasasına ne kadar para kazandıracağı bildirilmedi.

CARNIVAL CORPORATION 23 GEMYİ HURDAYA ÇIKARDI

Carnival Corporation, pandeminin başlangıcından bu yana dokuz markasına ait toplam 23 gemiyi hurdaya çıkardı. 105 gemi ile pandemiye girdi. Küçülme , şirketin Holland America markasından dört geminin ve Carnival Cruise Line markasından altı geminin kaldırılmasını içerdi.

SEABOURN PURSUIT GELİYOR

Seabourn, mevcut altı gemisinden birini satarken bile filosuna yeni bir gemiyi karşılamaya hazırlanıyor. Ağustos ayında 264 yolcu kapasiteli Seabourn Pursuit, 7 aylık Seabourn Venture ile aynı tasarıma sahip küçük bir keşif gemisi olarak filoya katılacak.Küçük boyutu göz önüne alındığında, Seabourn Pursuit, Seabourn Odyssey'in kaldırılmasından kaynaklanan kayıp yolcu kapasitesini yalnızca kısmen telafi edecektir.




Kaynak: Türkiyeturizm
Eklenme tarihi: 20.03.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KARAN Gemi İşl. İ..
 CHEMTANKERS Shipp..
 EFEMAY Denizcilik..
 GRUP İSTANBUL
 LAMIA Yat İşletme..
 EŞMELER Tarım Ltd..
 CVS Denizcilik
 ATİPOST Turizm
 OBA Denizcilik
 BEKIR SENGUL Ship..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim