Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Manavgat Matso Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Açıldı
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO)'nın Çeltikçi köyüne yaptırdığı 16 derslikli MATSO Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, düzenlenen törenle açıldı.

MATSO Denizcilik Meslek Lisesi'nin açılışını Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kaymakam Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Milli Eğitim Bakanlığı Teknik Bilimler Genel Müdürü Hüseyin Acun, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay birlikte yaptı.

Törenden bir konuşma yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eğitimde derslik açığının kapanmasında, Kayserili işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları çalışmaları örnek gösterdi.

Yıllarca ülkenin 3 tarafı denizlerle kaplı olmasına rağmen, yeterince istifade edilmediğini belirten Hisarcıklıoğlu, son yıllarda sivil toplum kuruluşları, oda, dernek ve işadamlarının girişimleriyle denizcilik sektöründe de önemli başarılara imza atıldığını söyledi. Kayseri'de ilk ve ortaöğretim okullarının yüzde 85'ini hayırsever işadamlarının yaptırdığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Kayserililerin, bu davranışının başka illerdeki hayırseverlere örnek olması gerektiğini kaydetti.

Hisarcıkloğlu, "Derslik açığının kapanmasında hayırsever işadamlarımıza büyük görevler düşüyor. Bu konuda Kayseri örnek şehir. Kayseri'de ilk, orta öğretimin yüzde 85'ini ve yükseköğretimin de yüzde 90'ını hayırseverler yaptırdı. Manavgatlı işadamlarının yaptırdığı Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nin denizcilik sektöründe büyük bir açığı kapatacağına inanıyorum." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Teknik Bilimler Genel Müdürü Hüseyin Acun da yaptığı konuşmada, yıl sonuna kadar ülke genelinde denizcilik lisesi sayısının 60'a yükseleceğini söyledi. Hüseyin Acun, MATSO Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nin iç donanımı için 100 bin TL'lik ödenek ayırdıklarını belirtti. Piri Reis Üniversitesi'nin eğitim ve öğretime başlamasıyla, denizcilik sektöründe canlılık oluştuğunu belirten Acun, denizcilik liselerinin sektörün ara eleman açığını kapanmasında büyük katkısı olacağını kaydetti.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de ırmakla denizin buluştuğu Manavgat'ta Yat Üretimi Bakım ve Çekek Yeri Projesi'nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Ülkede 'Meslek liselerinin memleket meselesi' olduğunun altını çizen Vali Yüksel, Manavgatlı işadamlarının alın teriyle kazandıkları paralarıyla böyle bir güzel okul yaptırmalarından ötürü tebrik ettiğini söyledi.

MATSO Başkanı Dr. Şükrü Sözen ise yaptığı konuşmasında, bir yıl gibi kısa sürede yaptırdıkları okullarının Manavgat'ta Denizcilik Fakültesi'nin kurulmasına öncülük edeceğine inandıklarını belirtti. Dr. Şükrü Vural, Antalya'nın 640 kilometre deniz kıyısı bulunduğunu, bunun 64 kilometresinin Manavgat'ta bulunduğunu kaydetti. Manavgat'ta turizmden sonra denizcilik sektörüne de önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Vural, bunun için acilen Manavgat Yat Limanı Çekek Alanı Projesi'nin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Eğitim ve öğretime başlayan okullarına, Manavgat dışındaki öğrencilerden de büyük talep olduğunu belirten Vural; okulda gemi yönetimi, yat kaptanlığı, ahşap yat ve tekne imalatı bölümlerinde hizmet verildiğini dile getirdi.

Vali Yüksel ve Hisarcıklıoğlu, okulun açılışı ardından, okulu birlikte gezerek öğrencilere kitap hediye etti. Ardından öğrencilerle birlikte okul bahçesine çam fidanı dikildi.

Kaynak: Sondakika
Eklenme tarihi: 29.04.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GİSAN Gemi
 FURUNO Denizcilik
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 AKDEN Denizcilik ..
 MİLANGAZ Uluslara..
 ALDEBARAN Gemi İş..
 STATU Gemi Kirala..
 BERRGANİ Denizcil..
 FENER Denizcilik
 TAN Tanker
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim