Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
01 Mayıs 2024
Haber
Anket
Türk savaş gemileri için yeni rota belli oldu
İnsansız Hava Araçları ile küresel savunma ligine adını yazdıran Türkiye, ortaya koyduğu bu başarıyı savaş gemileriyle sürdürecek. Öyle ki Türk yapımı savaş uçakları için yeni rota belli oldu.



Türk savunması son yıllarda ülkemizi dünyanın bu alanda en gelişmiş ülkeleri arasına taşımayı başardı. SİHA’lar ile ortaya koyulan başarı tüm dünyada yankı uyandırırken, bu kez gözler savaş gemilerine çevrilmiş durumda.

Yerli ve milli savunma sanayiinde çoğunlukla İHA-SİHA’lar daha çok göz önünde olsa da aslında Türkiye denizcilik alanında da son derece değerli işlere imza atıyor. Öyle ki bunu uzun yıllardır da sürdürüyor.

MALEZYA, TÜRKİYE’DEN GEMİ İTHAL EDECEK

Trthaber.com.tr’nin aktardığına göre Malezya Savunma Bakanı Mohammad Hassan, bakanlığın faaliyetleri hakkında bilgi verirken LMS Batch 2 ihalesi kapsamında Türkiye’den gemi tedarik edileceğini de açıkladı.



Bu ihaleye Türkiye’den üç farklı şirketin katıldığı biliniyor. Ancak Malezya tarafı da Türkiye de ihaleyi kimin kazandığını ve kaç adet gemi tedarik edileceğini detaylı olarak açıklamadı. Bu noktada bir parantez daha açmak gerekir ki Malezya’ya savaş gemisi üretimi noktasında resmi imzaların da henüz atılmadığını bilmekte fayda var.

DENİZCİLİK İÇİN KENDİ ALANIMIZDA ÖNEMLİ PLATFORMLAR ÜRETTİK

Türkiye bir süredir denizcilik alanında attığı adımlarla kendi donanması için çok değerli platformlar üretiyor. Bununla beraber başka ülkelere son derece yüksek teknoloji gerektiren savaş gemilerini eş zamanlı üretebileceğini de dünyaya gösteriyor.

Öte yandan mevcut tabloda Afrika’dan Orta Doğu’ya Avrupa’dan Asya’ya kadar çok geniş bir coğrafyaya savaş gemisi üretebilen bir noktaya gelinmesi Ankara’nın siyasi nüfuz denklemini de doğrudan etkiliyor.

Çünkü savunma sanayiindeki iş birlikleri uzun soluklu olmalarıyla biliniyor. Örneğin, Türkiye’nin başka bir ülkeye savaş gemisi satması o ülkeyle yaklaşık 30 yıl boyunca bu ilişkinin bir şekilde devam etmesini de beraberinde getiriyor.



Kaynak: Tgrthaber
Eklenme tarihi: 9.12.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 SANOVEL İlaç
 KAPTAN Denizcilik
 ÜNLÜ Denizcilik
 İSTANBUL DENİZCİL..
 UNIMARIN Denizcil..
 GRUP Denizcilik S..
 TGS Shipping Serv..
 UTL Denizcilik
 EMRE Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim