Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
03 Mayıs 2024
Haber
Anket
Mısır'da kaybolan Gemi Mühendisi'nden 461 gündür haber alınamıyor
Misir’in Suez Limani’ndan denize açilan gemide kayboldugu ileri sürülen mühendis Yigit Acar’dan 461 gündür haber alamayan Giresun’daki ailesinin endiseli bekleyisi sürüyor. Giresun’dan Istanbul’a, oradan ise Misir’a ugurladiktan sonra sadece bir mesaj aldiklarini anlatan anne Arzu Acar, “Giresun’dan 1 Eylül 2022 tarihinde Istanbul’a, oradaki islemlerinin ardindan ise 5 Eylül’de Misir’a ulasan oglum internet üzerinden mesaj atarak, Misir’a ulastigini ve aksam 18.00 gibi de çalisacagi gemiye gidecegini söyledi.



En son mesaji da bu oldu. Oglum gemi makinalari isletmesi mühendisiydi ve çalisacagi gemiye de makine mühendisi olarak girmisti. Çalisacagi sirketle anlastiktan sonra gemi Misir’dan hareket edecegi için de Misir’a gitmisti. Misir’a vardiktan sonra attigi mesajin ardindan baska bir görüsmemiz ve mesaji gelmedi. Mürettebatin ifadesine göre, Yigit’im gemiye geldigi makine dairesine ugradi daha sonra aksam mesaisine kadar kamarasina dinlenmeye gitti ancak aksam 20.00’da baslayacak vardiyasina gelmeyince Yigit’i aramaya basliyorlar. Kamarasina gidiyorlar, kamarasinda ve gemi içerisinde de bulamiyorlar. Bize söylenenler bunlar. Bize o aksam kayip diye haber vermiyorlar, ertesi gün haber verdiler” dedi.

"Oglumun gemiye bindigine inanmiyorum"

Gemici Yigit Acar’in gemide kayboldu denilmesine ragmen, gemiye bindigine dair hiçbir güvenlik kamerasi kaydina ulasilamadigini ifade eden anne Arzu Acar, "Ben hâlâ oglumun gemiye bindigine, onlarin sözüyle inanmiyorum. Çünkü oglum daha gemiye yeni baslayacak biriydi, baskalariyla karistirmis olabilirler. Ayrica her seyin güvenlik kamerasi görüntüsü varken, benim oglumun güvenlik kamera görüntüsü bulunamiyor. Biz oglumuzun limandan, Istanbul ve Misir’daki havaalanlarindaki güvenlik kameralarina yansiyan görüntülerini talep ettim ancak bir türlü ulasamadik. Ben aylardir bunu istiyorum ancak bir türlü oglumun ne gemiye binerken ne de havaalanlarindaki görüntülerine ulasamiyoruz. Bu görüntülere ulasmis olsak en azindan oglumun Misir’da gemiye bindiginin bir kaniti olur" diye konustu.




Kamarasinda DNA’si bulunamadi

Kilitli dedikleri oglunun kamarasinda yapilan incelemelerde DNA’sina veya baska bir ize rastlanmadigini da anlatan anne Acar, "Oglumun esyalarinin kamarasinda oldugu, kamarasinin kilitlenerek hiç dokunulmadigi söylenmisti ama bize gelen esyalar gönderdigimiz bavulla gelmedigi gibi kamarasinda yapilan incelemede DNA kontrolleri veya parmak izi de uyusmadi. Ben oglumun esyalarini kendi ellerimle hazirlamistim. Esyalarinin hepsini bir bavula koymustum. Bize ise yirtik bir çanta içerisinde esyalari gönderildi. Dokunulmayan kilitli olan esyalar, bavuldan bir çanta içerisine nasil koyuluyor. Yine Yigit oglum kaybolduktan 5 ay sonra Tekirdag limanina gelen gemiye polis baskin yaparak kamarasinda kriminal inceleme yapildi. Ancak bizim DNA’mizla odasinda bulunan DNA’larin ve parmak izlerini yetersiz raporu geliyor. Sirket yetkililerinin açiklamalarinda kamaranin kilitli oldugu kimsenin girmedigi söylendigi halde neden DNA yetersiz oluyor? Bütün bu çeliskiler bize oglumuzun gemiye binmeden basina bir is geldigi süphesini uyandiriyor. O kadar çok soru isareti var ki hiçbirisi aydinlanmadi" seklinde konustu.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* Genç gemi mühendisi 68 gündür kayıp
* Gemide kaybolan 4'ncü Mühendis 'Yiğit Acar' 12 gündür bulunamadı
* Gemide kaybolan 4.Mühendisin 'Yiğit Acar' olduğu öğrenildi
* Movers Denizcilik'ten gemide kaybolan 4. Mühendisle ilgili açıklama




Kaynak: Beyazgazete (İHA)
Eklenme tarihi: 18.12.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KARE Eğitim Ltd v..
 A1 Denizcilik
 İYEM Asya Denizci..
 EKŞİOĞLU Denizcil..
 TURGUT REİS Deniz..
 NEGMAR Denizcilik..
 KEVSER Denizcilik
 YEĞİNER SHIPPING ..
 OBA Den. Pet. İnş..
 ONUR Deniz Nakliy..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim