Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Nisan 2024
Haber
Anket
Gölcük Tersanesi'nde işçiler isyan bayrağı açtı!
Türk Harb İş Sendikası, geniş çaplı bir eylem planını hazırladı. İlk etapta sendika yöneticileri, Kocaeli’den Ankara’ya yürüyecek.

Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nda çalışmalar yürüten, Gölcük Tersanesinde örgütlü olan Türk Harb İş Sendikası, ağır yaşam koşulları altında geçimini sağlamakta zorlanan üyeleri için harekete geçiyor. Türk Harb İş Sendikası, birkaç ayaktan oluşan eylem planını belirledi.



EVİMİZİ GEÇİNDİREMEZ OLDUK

Konuyla ilgili açıklama yayınlayan Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Soydan; “Gitmemiz gereken neresi varsa, görüşmemiz gereken kim varsa gittik, kapılarını çaldık ve derdimizi anlattık. İlgililer bizleri dinledi hak verdi ancak, olumlu bir gelişme elde edemedik. Tankları yürüten, uçakları uçuran, gemi ve denizaltılarını yüzdüren, Millî Savunma Sanayimizin yüzde yüz yerli ve milli olması için gece gündüz çalışan üyelerimiz bu kadar önemli işleri yaparken, evini geçindiremez oldu.

EYLEMSELLİK SÜRECİMİZİ BAŞLATIYORUZ

Her geçen gün artan ev kiraları, durmadan zamlanan raflar ve önüne geçilemeyen akaryakıt artışları Millî Savunmamızın görünmeyen kahramanı olan üyelerimizi nerdeyse yaşayamayacak hale getirdi. Bu anlamda, gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizi ve temaslarımızı bir kenara bırakıyor, sesimizi duyurmak ve üyelerimizin hak ettiğini alabilmek için eylemsellik sürecimizi başlatıyoruz” dedi.

BAŞKA ŞUBELER DE YÜRÜYÜŞE KATILACAK

İlk etapta Türk Harb İş Kocaeli Şubesinde, İzmir Şube, İstanbul Şube 8 Ocak Pazartesi günü saat 07:30’da buluşacak. Sendika şubelerinde görevli profesyonel yöneticiler, Ankara’ya yürüyüş programını başlatacak. Güzergah üzerinde Sakarya Şube, Eskişehir Şube ile Ankara Şube de bu yürüyüşe katılacak. Yürüyüş eylemiyle tersane çalışanlarının seslerinin duyurulması hedefleniyor.

İŞTE YAPILACAK EYLEMLER

Dört günlük yürüyüş eyleminin ardından 15 Ocak tarihinde tüm iş yerlerinde sendika üyesi işçiler, iş yerlerini 1 saat geç terk edecek. 17 Ocak tarihi itibarı ile de sesli protesto eylemi gerçekleştirilecek. 18 Ocak tarihinde ise sendika üyeleri öğlen paydosunda şube bölge ve il temsilciliklerimize ve belirlenen alanlara yürüyecek ve burada toplu basın açıklaması yapacak.





Kaynak: demokratkocaeli
Eklenme tarihi: 6.01.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TURGUT REİS Deniz..
 CHEMTANKERS Shipp..
 MELİH Denizcilik
 AZAK Denizcilik
 ARTI Gemi Kiralam..
 PAŞA I.T.S. Ltd.
 CANBAZ Denizcilik
 ALGEM Denizcilik
 APM Denizcilik Na..
 İNKA
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim